Gündem
23 Kas 2012 12:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

MEDYANIN İNTERNETTE YER ALMASI HANGİ İŞ ALANINI DOĞURDU?

Medya sektöründe yer alan şirketler internetin gelişimi ve yaygınlaşmasıyla kendilerini bu mecrada da temsil etmeye başladı.

Günümüzde neredeyse her evde internet erişimi var ve insanlar artık gündemden haberdar olmak için ertesi günü beklemiyor, bu sebeple gazete almak istemiyor. Zamanın öneminin arttığı ve hızlı olmanın hayati önem taşıdığı bu dönemde medya sektörünün bu gelişmelere ayak uydurmadan ayakta kalması da beklenemezdi. Habercilik alanında yer alan gazeteler, dergiler, televizyonlar ve radyolar için artık varlıklarını sürdürebilmek için internette yer almak hayati bir hal aldı. Bu sebeple habercilikle uğraşan tüm medya kurumları internette kendi sayfalarını oluşturdu. Medyanın internette yer alması artık haberlerin çok daha hızlı bir şekilde okurlara ulaştırılması, haberin bayatlamadan okunması anlamına geliyordu. Fakat bu gelişme medya alanında yeni bir iş sahasını da beraberinde getiriyordu. Haberlerin ve içeriklerin internet ortamına en hızlı şekilde aktarılması ve okurla buluşturulması için bir personel gerekliliği doğdu: Web Editörlüğü.

İsbulurum.com’un verilerine göre medya ve reklamcılık sektöründe web editörlüğü ilanları her geçen yıl artıyor ve bu artışın devam etmesi öngörülüyor. Sadece haber siteleri değil alışveriş siteleri de içerik aktarımı sağlayacak personel ihtiyacı duyuyor. Basılı gazetelerin artık eski önemini kaybettiği günümüzde gazete tirajlarındaki düşüşün en önemli sebebi internet gazeteciliğinin ortaya çıkması olarak görülüyor. İnternet gazetelerinin sayısı her geçen gün artıyor ve bu artış web editörlüğü alanında personel ihtiyacı doğuruyor. İşbulurum.com  yetkililerine göre medya sektörü iyi yetişmiş web editörlerine bugün olduğu gibi gelecek yıllarda da ihtiyaç duyacak.

Medya Sektöründeki İş İlanları İçin Tıklayınız.