Gündem
22 Kas 2011 18:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

MEDYADA BEDELLİ ASKERLİK RÜZGARI!

Bedelli askerlik konusu, geçen üç hafta boyunca medyada geniş yankı buldu...

Erdoğan’ın Almanya seyahati öncesi yaptığı açıklamalarla ülke gündeminde yeniden ilk sıraya yükselen bedelli askerlik konusu, geçen üç hafta boyunca medyada geniş yankı buldu.

Kasım ayı başında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Almanya seyahati öncesi yaptığı açıklamalarla ülke gündeminde yeniden ilk sıraya yükselen bedelli askerlik konusu, geçen üç hafta boyunca medyada geniş yankı buldu. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, bedelli askerlik ve vicdani red, 21 gün içinde yazılı ve sözlü basında toplam 3 bin 548 defa haber ve yazıya konu olduğu belirlendi.

Televizyonlar bedelliyi gazetelerden daha çok konuştu

Intrepress’in full time ve prime time izlemesini yaptığı 60 kanalı kapsayan incelemesinde, ekranda üç hafta içinde bedelli askerlik ile vicdani red konusunun, haberler, sohbet ve tartışma programları başta olmak üzere toplam 2 bin 177 kez konuşulduğu ortaya çıktı. Kanalların bu konuya 148 saati aşan bir süre zaman ayırdıkları da belirlendi.

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergilerin taranmasıyla oluşan aynı Interpress raporunda, yazılı basında ise bedelli askerlik ve vicdani red konusunun, geçen 21 gün boyunca bin 371 haberde yer aldığı ortaya çıktı. Bedelli askerlik ve vicdani red, 287 köşe yazarının yazılarına da konu oldu.