Gündem
23 Tem 2011 11:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

MEDYA VE SİYASET DÜNYASININ ACI KAYBI! ALİ İHSAN GÖĞÜŞ VEFAT ETTİ!

Gazeteci Zeynep Göğüş'ün babası eski Turizm ve Tanıtma Bakanı Ali İhsan Göğüş, İstanbul'da vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki Yönetim Kurulu üyelerinden, önceki Turizm Tanıtma ve Devlet  Bakanlarından Ali İhsan Göğüş’ün 22 Temmuz Cuma günü ölümünün ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir baş sağlığı mesajı yayınladı.
 
Cemiyet , Ali İhsan Göğüş’ün ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Basın Kartları Komisyonu Başkanı, Basın Şeref Kartı ve 1999 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, üyemiz Zeynep Göğüş’ün babası gazeteci Ali İhsan Göğüş’ü kaybettik.
Çok değerli büyüğümüz Ali İhsan Göğüş’ü sevgi saygıyla  anarken , ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz” denildi.
 
Ali İhsan Göğüş ,1923 yılında Gaziantep’de doğdu.İlk ve Ortaokulu Gaziantep’te, Liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1947 yılında başladı.Sırası ile Güney Postası,Tan, Milliyet, Dünya, Cumhuriyet Gazetelerinde ve Türk Haberler Ajansında, muhabir, yazı işleri müdürü olarak çalıştı. 1958 yılında Kim Dergisini çıkardı ve derginin Genel Yayın Müdürlüğü’nü yaptı.1961 yılında yeni Anayasayı yapmak üzere kurulan Kurucu Meclis Üyeliğine İstanbul basınını temsilen seçildi. 1961-73 Millet Meclisinde üç dönem CHP Milletvekili olarak Gaziantep’i temsil etti. 1963- 65’te üçüncü İnönü hükümetinde Turizm Tanıtma, 1972-1973 ikinci Erim hükümetinde Devlet Bakanlığı görevlerinde bulundu ve hükümet sözcülüğü yaptı. 1984-90 yıllarında Radyo ve Televizyon Yüksek Kurulu Başkan Vekili olarak çalıştı.
 
Gazeteci Ali İhsan Göğüş’ün cenazesi  25 Temmuz  2011 Pazartesi günü  Şişli  Camii’sinde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı  Mezarlığı’nda toprağa verilecek.