Televizyon
21 Ara 2012 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:32

MEDYA MAHALLESİ'NDE 'BAŞKAN BABA' KAVGASI!

CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi'nin bugün konuğu Star gazetesi yazarı Fehmi Koru'ydu.

Medya Mahallesi'nin bugün konuğu Star gazetesi yazarı Fehmi Koru'ydu. Koru ile gündemdeki önemli maddeleri konuşan Ayşenur Arslan ve Akif Beki, ilginç bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Koru'ya "Başkan Baba" başlıklı yazısını soran Ayşenur Arslan, tecrübeli gazetecinin Muhteşem Yüzyıl örneğini vermesi üzerine ekranlarda çarpıcı bir de tartışmaya tutuştu.

İşte Ayşenur Arslan'ın soruları ve Fehmi Koru'nun Başbakan Erdoğan analizi:

"BAŞKAN BABA" YAZISI NE ANLATIYORDU

Ayşenur Arslan: Burada mesele zaten Cumhurbaşkanının hassasiyeti değil. Biz Gül'ün hassasiyetini biz Cumhurbaşkanlığı Başkanlık tartışması ile konuşmaya başladık. Ondan öncesinde varsa bile dikkat etmemiştik. Başkanlık sistemine doğru bir gidiş var gibi görünüyor. Arzu ediliyor ve yürünüyor. Siz de "başkan baba" yazdınız, Erdoğan'dan söz ederek. "Erdoğan ve evlatları". Ben güçlü başkan, güçlü başbakan babamız mıdır ve burada sorun varsa ilişkilerinde neden sorun muhattaplarının yani bizim davranışımızdır diye sorayım.

Fehmi Koru: Ben bir tahlil yaptım. Erdoğan kendisini nasıl görüyor?

Ayşenur Arslan: Baba gibi görüyor...

ÇOCUK OLMADIĞIMIZI İSPATLAMAK BİZİM GÖREVİMİZ : VİDEO

Fehmi Koru: Erdoğan kendisini toplumundan sorumlu bir yönetici gibi görüyor. Bir baba evlatlarından sorumluysa, Erdoğan da herkesi evlat gibi görüyor. Onların yanlış yapmamasını da kendisinin sorumluluğunda görüyor, buna göre davranıyor. Bu bir tahlil. Ben baktığım zaman her hadisede böyle görüyorum. Ama diyorum ki "O böyle görüyor ama biz çocuk değiliz..." Çocuk olmadığını ispat etme görevi bizde.

Ayşenur Arslan: Nasıl?

Fehmi Koru: İtiraz edecek karşı koyacaksınız. Son bir ay içinde Tayyip Erdoğan bir takım şeyler söyledi, itirazlar geldi. Ve o itirazlar istikametinde tavrını değiştirdi. O çocuk gibi görüp tepemize vurmuyor ki... O davranılsın diyor. İşte ecdadımız diyor...

Ayşenur Arslan: Hürrem kapanıyor.

Fehmi Koru: Mesele O ilginç bir çözüm. Başbakan Erdoğan savcılar harekete geçsin demişti, ama öyle olmadı.Tarihe baktılar herhalde Hürrem nasıl giyinir diye...

Ayşenur Arslan: Senelerce farklı bir portre çizildikten sonra...

Fehmi Koru: Yanlışsa, düzelmesinde ne zarar var?

İŞTE O DİYALOGLAR : VİDEO