Gündem
14 Nis 2012 21:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

MEDYA ETİK ÖDÜLLERİ'NE KİMLER LAYIK GÖRÜLDÜ?

Medya Etik Konseyi'nce bu yıl ikincisi düzenlenen “2011 Yılı Medya Etik Ödülü Töreni''nde 73 gazeteciye ödülleri verildi

Sultanahmet’teki Armada Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine çok sayıda gazeteci katıldı. Ödüller, 6 kategoriye ayrılarak, toplam 73 kişiye verildi. Haber ajansları kategorisinde yazılı haber etik ödülü helikopter kazasında yaşamını yitiren merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili haberleri yapan Cihan Haber Ajansı muhabiri Köksal Akpınar’a verildi. Bu kategoride görüntülü haber etik ödülü ise 3 muhabire paylaştırıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile röportaj yapan Anadolu Ajansı’ndan Ali Hakan Der, boğulan genci kurtaran ve önce insan diyerek büyük takdir toplayan Cihan Haber Ajansı muhabiri Ercan Yıldız ve boğulan anne ve bebeği kurtarma haberiyle Cihan Haber Ajansı muhabiri Burhan Demircioğlu ödüle layık görüldü. Haber ajansları kategorisinde en iyi fotoğraf ödülünü ise Libya fotoğraflarıyla İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Coşkun aldı.

Yazılı basın haberciliğinde araştırma - dizi ve haber etik ödülüne Türkiye gazetesinden Osman Sağırlı ve Adem Demir, Zaman gazetesinden Mustafa Gürlek ve Büşra Erdal, Star gazetesinden ise Melik Duvaklı seçildi. Ekonomi haber etik ödülünü Hürriyet gazetesinden Sadi Özdemir alırken, aile ve çocuk haber etik ödülü ’Çocuğa yemek sonrası ilaç vermek’ ve ’Bakılacak yüze utanılacak laf söyleme’ haberiyle Zaman gazetesi muhabiri Zeynep Kaçmaz’a, magazin haber etik ödülü ise Bugün Gazetesi köşe yazarı Aykut Işıklar'a verildi.

Diğer ödül alan gazeteci ve kuruluşlar ise şöyle: Köşe yazarı meslek etik ödülü Milliyet gazetesinden Taha Akyol, Taraf gazetesinden Emre Uslu, Habertürk gazetesinden Umur Talu ve Star gazetesinden Fehmi Koru. Televizyon haber etik ödülleri: ’Gazeteci gözüyle isimli programla Işın Elçin ve Arzu Şahin (TRT Türk), Kanal D Haber Mehmet Ali Birand, Haber Merkezi isimli programla Osman Yılmaz (Kanal A), Haber Tadında programıyla İnci Ertuğrul (TRT Haber TV).

TV Spor programları etik ödülü Telegol programıyla Kanaltürk’ten Serhat Ulueren’e verilirken, televizyon dizi etik ödülü ise TRT’de yayınlanan Sakarya-Fırat dizisiyle Emre Kabakuşak ve Osman Sınav’a, Kanal 35’te yayınlanan Çınar Ağacı programıyla ise Hatice Çoğalırlar’a gitti.

Yaklaşık 10 ay önce gittiği bir haberde, boğulmak üzere olan bir çocuğu denize atlayarak kurtaran Cihan muhabiri Ercan Yıldız, "Yapmam gerekeni yaptım. O anda önce insan demiştim. Halen aynı şekilde düşünüyorum. Medya Etik Konseyi’nin beni ödüle layık görmesi dolayısıyla onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları ile İHA muhabiri İsmail Güneş’e Allah’tan rahmet dilediğini aktaran Cihan muhabiri Köksal Akpınar, "Davayı 3 senedir araştırıyorum. Bu anlamda Cihan muhabiri olarak davayı soruşturan Özel yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na, yapmış olduğumuz haberlerle katkımız olmuşsa ne mutlu bize" diye konuştu.

Son 4-5 yıldır yazdığı Ergenekon haberlerinin kendisine dava olarak geri döndüğünü ifade eden Zaman gazetesi muhabiri Büşra Erdal, "Medya Etik Konseyi haberlerimizi değerli görmüş ve ödül vermiş. Mutluluk verici bir durum" şeklinde konuştu.

İzmir’den İstanbul’a gelerek ödül almanın mutluluk verici bir şey olduğunu kaydeden Kanal 35’ten Hatice Çoğalırlar ise, yaptıkları programlarla unutulmaya yüz tutmuş meslekleri gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Ödül töreni esnasında zaman zaman esprili dakikalar da yaşandı. Serhat Ulueren ile magazin yazarı Aykut Işıklar’ın ödüllerini aldığı sırada yaptığı espriler, törene damgasını vurdu.