Gündem
03 Ara 2012 17:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

''MEDYA ENGELLİLERİN SORUNLARINA DAHA FAZLA ÖNEM VERMELİ''

TGF ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yayımladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yayımladı.

Herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu belirten Sertel, “Engelliler, önlerindeki tüm engellere rağmen büyük bir azimle mücadele veriyorlar. Yapılması gereken, iktidarından muhalefetine, yerel yönetiminden basın kuruluşlarına tüm kesimlerin engellilerimizin sorunlarına sahip çıkması ve onların önünü açmasıdır” dedi.

Ülkemizdeki engellilerin çok büyük bir kısmının istihdam dışı, yardıma muhtaç konumunda yaşamını sürdürmek zorunda bırakıldığını söyleyen Atilla Sertel, şunları söyledi:

“Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Birçoğumuzun çevresinde, mahallesinde sık sık gördüğü, çoğu zaman acıma hissiyle baktığı engellilerimizin günü. Engelli kardeşlerimizin basından, yerel yönetimlerden, iktidardan, muhalefetten kısaca toplumun tüm kesimlerinden beklediği onlara acıma hissiyle yaklaşmak değil, onların yaşam koşullarını düzeltecek işlere imza atmak, evlerinden çıkıp topluma karışmalarını sağlayacak projeleri hayata geçirmek.

Bu konuda medyaya da çok önemli bir görev düşüyor. Engellilerimiz bugün ne yazık ki ülke gündemine sadece sporda veya başka bir alanda başarılı olduklarında giriyorlar. Bu yaklaşımın değişmesi, gazete ve televizyonlarda engellilere özel yayınlar yapılması, onların sorunları, talepleri ve çözüm önerilerinin daha sık gündeme taşınması gerekmektedir. Bu duygularla ülkemizdeki engellilerin gününü kutluyor, hayatın her alanında yer aldıkları başarı dolu günler diliyorum.”