Gündem
22 Eyl 2010 22:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

MEDYA DERNEĞİ'NDEN ZAMAN MUHABİRİNE DESTEK!

Medya Derneği, Zaman Gazetesi muhabirlerinden Büşra Erdal'a aleyhine açılan 60'dan fazla dava nedeniyle bir açıklama yaptı...

Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

Zaman Gazetesi muhabirlerinden Büşra Erdal’a kamuoyunu yakından ilgilendiren davalar hakkında yaptığı haberler nedeniyle açılmış olan 60’dan fazla dava, haber alma hürriyeti ve basın özgürlüğü adına endişe vericidir. Bu durum görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilerin mesleklerini yapmalarını imkansız hale getirmektedir.

Terörle Mücadele kanunun ’’kişileri terör örgütlerine hedef göstermek’’ suçunu düzenleyen 6. Maddesi ile TCK’nın ’’soruşturmanın gizliliğini ihlal’’ ve ’’adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs’’ suçlarını düzenleyen 285. ve 288. maddeleri subjektif yorumlara yol açmaktadır. Farklı basın kuruluşlarından sayısız gazeteci bu durumdan olumsuz etkilenmektedir.

Bu maddelerin gerek kendileri, gerekse uygulanış biçimleri Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası insan hakları sözleşmelerine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içihatlarına aykırı bir durum arz etmektedir. Sözkonusu maddelerin, insan haklarına saygılı ve demokratik bir hukuk devletinde kabul edilebilir standartlara getirilmesi bir zaruriyettir. Demokrasi ile yönetilen ve ifade özgürlüğünü teşvik eden bir ülkede gazetecilerin görevlerini yapamaz hale gelmeleri asla kabul edilemez bir durumdur.


MEDYA DERNEĞİ