Gündem
14 Ağu 2011 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

MEDYA DERNEĞİ'NDEN İKİ BAKANLI İFTAR!

Medya Derneği üyeleri Bahçeşehir Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir iftar yemeğinde biraraya geldi.

Gazeteciliğin kalite standartlarının yükseltilmesini amaçlayan Medya Derneği'nin temel faaliyet alanlarının gazetecilik eğitimi ile basın özgürlüğü olduğunu belirten Genel Sekreter Deniz Ergürel, Türkiye'nin en iyi eğitim merkezlerinden birisi olan Bahçeşehir Üniversitesi'nde Adalet Bakanı, AB Bakanı ve seçkin konuklarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Basın özgürlüğünün geliştirilmesine büyük önem verdiğini belirten Medya Derneği Başkanı Salih Memecan yazdıkları yazılardan veya yaptıkları haberlerden dolayı soruşturma geçiren, dava açılan, tutuklanan gazetecilerin sıkıntılarının giderilmesi için Adalet Bakanı'ndan destek istedi. Bahçeşehir Üniversitesi ile ortaklaşa olarak gazetecilere yönelik eğitim çalışmaları yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Memecan, çok yakın zamanda Bahçeşehir ile yeni bir eğitim projesine başlanacağını da müjdeledi.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin 6 fakülte, 2 enstitü, 500 den fazla akademisyen ve 10 bin civarında öğrencisiyle uluslararası standartlarda kaliteli bir eğitim verdiğini belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, böyle bir gecede Medya Derneği üyelerini, bakanları, medya yöneticilerini, gazetecileri, akademisyenleri ve milletvekillerini bir sofra etrafında ağırlamanın kendilerine büyük onur verdiğini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Türkiye'de demokratik bilincin giderek arttığını ve eski hukuk anlayışlarının değişmekte olduğunu vurguladı. TCK'nın 285. ve 288. maddeleri gibi gazetecileri yakında ilgilendiren yasaların basın özgürlüğü lehine değiştirilmesi için bakanlık olarak çalıştıklarını söyledi. Bazı kişilerin meslekleri gazetecilik olsa da silahlı gasp, adam yaralama, evrakta sahtecilik, terör örgütü üyeliği, şantaj, tehdit gibi adi suçlardan tutuklu veya hükümlü oldukları halde, sanki yazdıkları yazılardan dolayı cezaya maruz kalmışlar gibi yansıtıldığını belirten Ergin, bunun bir siyasi propaganda olduğunu ifade etti. Bu konu ile ilgili bakanlıkça hazırlanmış istatistikleri en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Bakan Ergin, medyanın da kendi içinde eğitimler yaparak bazı özdenetim mekanizmaları geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel Bakan Ergin'e günün hatırası olarak bir plaket takdim etti.

Düzenlenen iftar yemeğine gecenin ilerleyen saatlerinde katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise konuklarla AB sürecini değerlendirdi ve Medya Derneği'ni yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik etti.