Gündem
23 Mar 2023 17:38 Son Güncelleme: 23 Mar 2023 17:40

Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kritik NATO kararı

Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifi Meclis Dışişleri Komisyonu’nda oy birliğiyle kabul edildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu bugün, Finlandiya'nın NATO'ya katılımına ilişkin protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifini görüşmek üzere, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç başkanlığında toplanmıştı.

Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifi TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

ERDOĞAN ONAY SÜRECİNİ BAŞLATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onay sürecini başlatıtıklarını belirterek "Bölgemizin geleceğinde hiçbir terör örgütüne yer olmadığına inanıyoruz. Adı, iddiası ve arkasındaki hesaplar ne olursa olsun ülkemizin bekasına, milletimizin canına kasteden örgütlerin kökünü kazımakta kararlıyız. Bu meseledeki hassasiyetimizi ve kararlılığımızı da her fırsatta ve zeminde açıkça ifade ediyoruz. NATO'nun genişleme sürecini bu gerçekler çerçevesinde değerlendiriyoruz. Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu konusu elbette görüşmelerimizde önemli yer tuttu." demişti.