Gündem
13 Ağu 2010 23:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

"MAZLUMUN AHI, İNDİRİR ŞAHI!" ÜNLÜ YÖNETMENDEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA AÇIK MEKTUP!

Ünlü yönetmen Sırrı Süreyya Önder, Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan'ın kızı için Milli Eğitim Bakanı'na açık mektup yazdı. Önder bakandan ne istedi?

İşte  Önder'in "MİLLİ EĞİTİM BAKANINA AÇIK MEKTUP" başlıklı yazısı:

Sayın Bakan,

Nazlıcan Özkan'ın tutuklu olarak yargılanan babasını ziyaret ettiği için okulunda sorun yaşadığını, peşinen sınıfta kalacağının söylenmiş olduğunu, okul idarecilerinin de meseleye zalimce ve ahmakça bir duyarsızlık gösterdiklerini duymamış olmalısınız.

Zira duymuş olsaydınız, insanlıktan nasipsiz bu öğretmen ve sorumlu idarecilerin tümü hakkında soruşturma başlatmış olmalıydınız.

Dünyada hiç bir şey bir çocuğun incinmesinden ve kederinden daha kıymetli değildir! Sizin de evladınız var, empati kurmaya çalışabilirsiniz.

Empati bahsinde müşkülat çekerseniz, hukukçu olarak görev ve sorumluluk aldığınız İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'ndaki günlerinizi hatırlamaya çalışmanız, meselenin vahametini kavramanıza yetecektir.

Faşist 12 Eylül anayasasını değişireceğini söyleyen bir hükümetin bakanısınız.

O karanlık günler toplumsal hafızaya, muhaliflerin çoluk çocuğunu da imha etmeye yönelik zalimliklerle kazınmıştır. Cezaevi görüş kabininde hırpalanan, okullarda tutuklu olan yakınlarından dolayı eza - cefa edilen çocukların hikayeleriyle doludur o günler, unutmadık.

Sayın Bakan,

Nerede bir hak ihlali olduysa, itirazını ve öfkesini dillendirmiş ve bu konuda çifte standarttan uzak, hep tutarlı davranmaya özen göstermiş birisi olarak söylüyorum.

Bu bir ayrıcalık ve tolerans talebi değildir! Böyle olması en başta Nazlıcan'a haksızlık ve saygısızlık olur.

Nazlıcan, bu çirkin muameleyi gördüğü okulun bir çok hocasına ders verecek kadar donanımlı ve iyi yetişmiş bir çocuktur.

Üçgenin iç açıları kadar "hayatın iç acılarını" da bilir. O hocaların ve idarecilerin bilmediği ve Nazlıcan'dan öğrenecekleri de tam olarak budur. Bir gün sizin oturduğunuz koltuğa oturmaya en kuvvetli adaylardan biridir.

Kendisi benim öz yeğenimdir oradan biliyorum.

Biz yeğenimizi her şart altında hayata hazırlarız ama ona böyle davrananlar utançlarını asla tamir edemezler.

Ben Nazlıcan'dan çok toplumsal vicdanı ve bizim kendisine vereceğimiz hesabı düşünüyorum.

Siz de böyle düşünüyorsanız bu ayıba ortak olmayın.

Mazlumun ahı, indirir şahı, mat olmayın!

Sırrı Süreyya Önder