Gündem
10 Ağu 2011 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:39

MASADA HEPİMİZE YER VAR, GELİN AYRILIK GAYRILIK YAPMAYALIM!

Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın yemeği tüm renkleri biraraya getirdi.

Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın 17. geneleksel iftar yemeğine yoğun bir ilgi vardı. Türkiye'nin tüm renklerinin biraraya geldiği geceye CHP'nin cemaat açılımı damgasını vurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu gönderdiği telgraf mesajında, iftar yemeğini düzenleyen vakfı övdü ve katılamadığı için üzüntülerini dile getirdi.

Türkiye'nin dev GMS operatörü Turkcell'in CEO'su Süreyya Ciliv'in konuşma yapması, iftara katılımını ve ilginin boyutlarını gözler önüne serdi. Tunceli Üniversitesi Rektörü de iftar yemeğine katılanlar arasındaydı.

"MASADA HEPİMİZE YER VAR"

Vakfın Onursal Başkanı Fethullah Gülen, gönderdiği mesajda, "Afrika'da açlık çekenlerin yardımına koşmanın fazileti elbette büyüktür" ifadelerini kullandı. Gülen "Masada hepimize yer var, gelin ayrılık gayrılık yapmayalım" sözleriyle kardeşlik çağrısını yineledi.

İstanbul Beşiktaş Swissotel The Bosphorus'ta verilen iftar yemeğine dini cemaat temsilcilerinin yanı sıra iş, sanat, siyaset ve medya dünyasından önemli isimler katıldı.

ALEVİ REKTÖRÜN MEMNUNİYETİ

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ da bir Alevi yurttaş olarak burada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

BİR ARADA YAŞAMAYI ÖĞRENMEK

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, "Farklı inanç grupları ile bir arada yaşamayı öğrenmek insanî bir gerekliliktir" şeklinde konuştu.

BARTHOLOMEOS: MADDE İLE BAĞIMIZI
AZALTTIKÇA RUHLARIMIZ ÖZGÜRLEŞİR

Fener Rum Patriği Bartholomeos da inançların ortak temel unsurlarından olan, yaratıcıya iman ve ibadetin, farklı inançlara mensup din adamlarını bir kez daha iftar sofrasında buluşturduğunu söyledi.

Her dinin ibadetleri ve oruçları farklılıklar arz etse de selamet ve şefaat kaynağının bir olduğunu belirten Bartholomeos, ''Tüm makam ve sıfatlardan arınarak saf bir şekilde ibadeti hedefleyen oruç dönemleri, tüm dinlerde maneviyatın yükseldiği müstesna günlerdir. Madde ile bağımızı azalttıkça, ruhlarımız özgürleşir'' dedi.

GÜLEN'E ÖVGÜ

Fethullah Gülen Hocaefendi'ye selamlarını ileten Rum Patriği, dostluklarının muteber olduğunu aktardı. Gülen'in mesajında dile getirdiği 'masada herkese yer var' sözüne atıfta bulunan Bartholomeos, "Hocaefendi, nurlu ve bir o kadar da zorlu bir yolda kılavuzluk ediyor." dedi.

SOFRAMIZDA HERKES İÇİN SANDALYE VAR

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Başkanı Mustafa Yeşil, bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı. Yeşil "Yan yana geldiğimizde ne kadar çok ortak noktamız olduğunu gördük. Bir araya gelmemiz ihtiyaç değil, zaruret. Soframızda herkes için bir sandalye var" diye konuştu.