Politika
24 Ağu 2021 22:24 Son Güncelleme: 24 Ağu 2021 23:36

Mansur Yavaş açıkladı: Ankapark’ın maliyeti dudak uçuklattı

Habertürk’te Fatih Altaylı’ya konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark’ın maliyetini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

 Melih Gökçek döneminde yapılan Ankapark’ın maliyetini açıklayan Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

 "Ankapark'ın maliyeti 750 milyon dolar demiştim hata yapmışım 801 milyon dolar oraya gömülmüş. Melih Gökçek daha önce sürekli değişik fiyatlar vermiş. Bu para Ankaralıların parası."

 Mansur Yavaş'ın öne çıkan açıklamaları şöyle:

"GÖKÇEK'E AYRILAN ZAMAN İSRAF"

 "Ömrü boyunca tek firma ile ihale yapan Ankara'daki 30 milyara yakın 15 firmaya paylaştıran insan söylüyor. Gökçek'e ayrılan zaman israf. Gece gündüz trollük yapıyor, iftira atıyor. Utanamıyor da. Önce bakıyoruz Gökçek neler iddia etmiş, gazetelerde televizyonlarda neler var diye bakıyoruz. Belediye toplantısına öyle çıkıyoruz.

Gökçek şimdiye kadar neden şikayet etmemiş. Personelin ifadesi alınırdı. Bu ihale canlı yayınlandı. Bir iddianız varsa savcılığa vereceksiniz. Benim memurum da yanlış yapabilir. Diyorum ki şuana kadar 4-5 milyarlık yolsuzluk dosyası gönderdim savcılığa. Namuslu insanlar yanımızda yer alacak ve bu paralara sahip çıkacak. Benim döneminde yolsuzluk yapılırsa şikayet etsinler. Bin bir türlü iddia oldu. Şimdi öncelikle neden maske üretimi yaptık?

 Pandemi olunca 2-3 liraya aldık. İşler ağırlaştı. Terziler evinde kalmış zoruna giden insanlara sahip çıkılması. Terzileri toparlardık ve maske üretmelerini sağladık. 20 firmadan biri kabul ettik ve bu insanlara iş verdik. Mecliste konu edilince ilçe belediyeleri kaç liraya almış diye bilgi edinme yasasına göre sorduk.

 Pes diyorum iftira atmak ona yakışıyor. Hemen savcılığa git. Üç seferdir bir trolün vaktimi çalmasına izin veriyorsunuz. Namuslu şerefli insan savcılığa gider.