Gündem
13 Eki 2010 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

MAHKEMEDEN BİR ŞOK DAHA; CEM UZAN ÇOCUKLARINI GÖREMEYECEK!

Sarıyer Aile Mahkemesi, Alara Uzan'ın talebi üzerine, çocuklarının yurt dışına çıkışlarını yasakladı.

Sarıyer Aile Mahkemesi, Alara Uzan’ın talebi üzerine, çocukları Renç Emre ve Jasmin Paris’in, “annelerinin onayı olmadan” yurt dışına çıkışlarını yasakladı. Cem Uzan’ın avukatı Şaylan Çığgın’ı itirazı üzerine karardan, “anne onayı olmadan” ibaresi çıkarıldı.

Türkiye’de hapis cezasına çarptırılınca 2009’da Fransa’ya kaçan işadamı Cem Uzan’ın eşi Alara Uzan, 16 Aralık 2009’da boşanma davası açmıştı. Mahkeme, çiftin çocukları Renç Emre (11) ve Jasmin Paris’in (7) geçici velayetini anneye verip, Cem Uzan’ın ayda 16 bin TL nafaka ödemesine hükmetti.

Eşinin bu hamlesine Paris Adliyesi’nde açtığı “boşanma davası” ile yanıt veren Cem Uzan, Fransız mahkemesinden, çocuklarının velayetinin kendisine verilmesi kararını çıkarttı. Bunun üzerine Alara Uzan’ın ifadesini alan Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı, Uzanlar arasındaki “çocuk kavgası”nın yargılama yolu ile çözülmesi sonucuna vardı. Açılan davada ilk hamlenin Alara Uzan’dan geldiği ortaya çıktı. Avukatı Ali Oğuz aracılığıyla mahkemeye 4 Ekim’de bir dilekçe sunan Alara Uzan, dava sonuçlanıncaya kadar kendi onayı olmadan çocuklarının yurt dışına çıkışlarına yasak konulmasını istedi. Mahkeme; Alara Uzan’ın talebini yerinde bularak, Renç Emre ve Jasmin Paris’in annelerinin onayı olmadan yurt dışına çıkışlarına yasak koydu.

Bu davanın görülmesine de önceki gün Sarıyer Aile Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada Cem Uzan’ın avukatı Şaylan Çığgın, çocukların yurt dışına çıkışı için konulan “yasak” kararını olumlu bulduklarını, ancak “anne onayı” şartının konulmasına itirazları olduğunu belirtti. Çığgın, “İznin anne onayına bırakılması, çocukların üçüncü kişiler tarafından yurt dışına çıkarılmalarına olanak sağlar” dedi.

Mahkeme, Cem Uzan’ın avukatı Çiğgın’ın talebini yerinde bularak, verdiği ara karardaki, “Çocukların anneleri Alara Koçibey Uzan’ın onayı olmadan” ibaresinin kaldırılarak, “23 Ağustos 1999 doğumlu Renç Emre ve 29 Ağustos 2003 doğumlu Jasmin Paris’in yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına” şeklinde düzenlenmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.

Renç ile Jasmin ABD vatandaşı!

Alara Uzan’ın avukatı Ali Oğuz, duruşmada mahkemeye bir de yanıt dilekçesi sundu. Alara Uzan, dilekçesinde, kendisi ile Cem Uzan’ın Türk, çocuklarının ise hem Türk hem de ABD vatandaşı olduğunu vurguladı.