Televizyon
15 Mayıs 2014 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Madenciler can derdindeydi...Türkiye yine de dizi izledi!

Televizyon kanalları, Soma'da yaşanan ve tüm Türkiye'yi acıya boğan büyük maden faciasından sonra yayın akışları değiştirdi.

Soma'da yaşanan ve tüm Türkiye'yi acıya boğan büyük maden faciasından sonra  televizyon kanalları da yayın akışları değiştirdi.
Tüm eğlence programları ve komedi dizilerini kaldıran televizyon kanalları onlar yerine ağırlaştırılmış bir yayın akışına girdiler.
Başbakanlık tarafından ilan edilen 3 günlük yasla birlikte, televizyon kanalları en az bir hafta süreyle akışlarını değiştirdi.
Çarşamba akşamları yayınlanan Sevdaluk, Ankara'nın Dikmeni gibi diziler yayınlanmadı. Star TV ise Çarşamba akşamı akışını değiştirmedi ve Muhteşem Yüzyıl Gizli Dünya belgeselini ekrana getirdi.
Gündüz kuşağında yayınlanan programlar ise yayınlanmadı ya da içerik değiştirdi. Kanal D Evim Şahane yerine Gönül Yarası filmini yayınlarken, FOX'taki Esra Erol programı içerik değiştirerek, Soma'dan acılı ailelerle canlı yayın yaptı.
PERŞEMBE DRAMATİK FİLMLER VAR
Perşembe akşamı da Star TV'daki Aramızda Kalsın, Kanal D'deki Arkadaşım Hoşgeldin, Show TV'deki Güldür Güldür programları yayınlanmayacak.
Televizyon kanalları akışlarındaki değişiklikleri son anda yaparken, bazı kanalların sitelerinde ise akış değişikliklerinin düzeltilmediği görüldü. Perşembe akşamı Star TV, Son Hava Bükücü ve Beyaz Melek filmlerini, Kanal D Behzat Ç. Ankara Yanıyor filmini, TRT 1 Çanakkale Yolun Sonu filmini, Show TV Ada filmini yayınlayacak.
KURTLAR VADİSİ AYNEN DEVAM
ATV'deki Kurtlar Vadisi Pusu ise yeni bölümüyle ekranda olacak. Günlük akışını tamamen değiştiren FOX TV ise gün boyunca çeşitli programlarında ve haber bültenlerinde Soma'dan canlı yayınlar yapacak. FOX'ta Perşembe akşamları yayınlanan Fatih Portakal ile TT programında Soma konuşulacak. FOX TV'de ayrıca Umutsuz Ev Kadınları ve Karagül dizileri de bu hafta yayınlanmayacak.
YAYIN AKIŞI DEĞİŞTİ AMA YİNE DİZİLER İZLENDİ
Hürriyet gazetesindeki köşesinde Soma'da facianın ilk gününde 400'den fazla maden işçisi mahsur kalmışken dizilerin izlenmeye devam edildiğini yazan Cengiz Semercioğlu ise, "Şu dizilerin reytingleri birkaç puan düşse, insanlığımız adına sevinecektim." yorumunu yaptı.
İşte Semercioğlu'nun yazısından bir bölüm:
"Salı gecesi herkesin gözü kulağı Soma'dan gelecek iyi haberlerdeydi.
Bu yüzen canlı yayınlar, Bakan'ın açıklamaları, haber kanallarının yayınları çok daha önem kazandı.
Ama çarşamba sabahı reyting sonuçlarına baktım, değişen bir şey yok. Gecenin en çok izlenen dizisi "Küçük Ağa" yine aynı reytingi almış...
"Kaçak"la maceraya...
"Seksenler"le kahkahaya...
"Kurt Seyit"le nostaljiye uzanmış seyirci...
Salı gecesinin en çok izlenen bu yapımlarının reytingleri, bir önceki haftaya göre üç aşağı beş yukarı aynı sonuçları almış.
Yüzlerce madenci yerin 400 metre altında can derdindeyken Türkiye yine televizyon başında dizi izliyordu. Yazık... Çok yazık..."