Medya
27 Ara 2011 08:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:10

MAAŞ ZAMMINI SAVUNAN VEKİLLERE DERS GİBİ CEVAP!

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir yazdı.

Milletvekillerinden millete maaş kazığı

Anladığımız kadarı ile birçok vekil seçmenlerine yıl boyu yemek ısmarlıyor, düğünlere gittiklerinde takı takmak zorunda kalıyorlar.
Sokakta vatandaşın en önemli gündem maddesi milletvekillerinin kendi emekli maaşlarına yaptıkları astronomik zam. Böylesine bir zammın geceyarısı hastaların ilacından katkı parası alınması için çıkartılan bir kanunun kuyruğuna takılıp itirazsız geçirilmesi milletvekillerinin güvenini ve Türk insanının kafasındaki itibarını son yıllarda hiç olmadığı kadar sarstı. Oysa asıl facia, bu maaş zammını sorgulayanlara karşı zammı savunan milletvekillerinin verdikleri cevaplarda gizli. Milletvekilleri farkında olmadan Türkiye’de yozlaşan, demode ve Şark kurnazı bir siyaset anlayışını da ele veriyorlar.
Anladığımız kadarıyla birçoğu seçmenlerine yıl boyu yemek ısmarlıyor, düğünlere gittiklerinde takı takmak zorunda kalıyorlar. Aralarında seçmenlerini otelde ağırlamak zorunda hissedenlerin bile olduğunu anlıyoruz. Peki bu mudur yani milletvekilinden istenen? Dünyanın neresinde bir milletvekili seçmenine yemek ısmarlamak zorunda kalıyor? Ya da ‘seçildiği bölgenin seçmenine torpille iş bulmak’ diye bir tanımlama hangi kanunda yazıyor? Tam tersi olması gerekmiyor mu? Medeni ülkelerde seçmenler bırakın bu tür istekleri, milletvekillerinin seçim kampanyalarını bizzat kendileri finanse ediyorlar. Milletvekilinden bekledikleri de kendi dertlerini, sorunlarını yasalaştırmaları. Ama siz eğer asıl görevinizi unutursanız, ihmal ederseniz seçmene yaranmak için kala kala yemek ısmarlamak, takı takmak kalıyor. Asıl utanılacak şey işte bu zihniyet. Torpilci zihniyet işe kendinden başlayınca hâlâ şaşırıyoruz ya ben de ona hâlâ şaşırıyorum!

Cüneyt Özdemir/Radikal