Gündem
22 Tem 2013 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

LEYLA ERBİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybeden yazar Leyla Erbil, topraga verildi..

Tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybeden yazar Leyla Erbil ile geçtiğimiz günlerde kavgayı ayırmak istediği sırada kalp krizi geçirerek öldüğü iddia edilen işadamı Sarp Türanlıgil'in cenazesi, iş ve sanat dünyasını buluşturdu.

Cenazeye işadamı Mustafa Koç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.

Leyla Erbil'in naaşı morgdan alınarak cenaze merasiminin yapıldığı Teşvikiye Camii avlusuna getirildi. Buradaki merasime yazarın eşi, çocukları, meslektaşları, arkadaşları ve yakınları katıldı.

Erbil'in cenaze merasiminin yapıldığı Teşvikiye Camii avlusuna işadamı Sarp Turanlıgil'in naaşı da getirildi. Turanlıgil'in cenazesine işadamı Mustafa Koç, Ümit ve Cem Boyner, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı.

Öğle namazının ardından Erbil ve Turanlıgil'in cenaze namazı kılındı. Namazda yazarın dostları saf tuttu. Helallik istenmesi ve namazın kılınmasının ardından vefat eden yazar için dualar edildi. Daha sonra yazarın naaşı toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. İşadamı Turanlıgil ise Ulus Mezarlığı'na götürüldü.

NOBEL ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

Edebiyatçı yazar Leyla Erbil, 1950 kuşağının önemli yazarları arasındaydı. Nobel ödülüne aday gösterilen ilk Türk kadın yazarı olarak bilinen Erbil, yazdığı eserler arasında, ‘Hallaç', ‘Gecede', ‘Tuhaf bir kadın', ‘Eski Sevgili' ve ‘Tuhaf bir Erkek' gibi kitaplar bulunuyor.