Gündem
12 Kas 2011 16:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

LAZ ZİYA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Sinema ve tiyatro oyuncusu İstemi Betil (68) için İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde hayatını kaybeden ünlü seslendirme sanatçısı, sinema ve tiyatro oyuncusu İstemi Betil (68) için İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Törene Betil’in eski eşi Asuman, kızları İrem ve Senem Betil, aile yakınlarının yanı sıra dizi, sinema  ve tiyatro oyuncularından, Ömer Olcay,  Levent Öktem, Işıl Yücesoy, Güven Hokna, Gürkan Uygun, Can Gürzap, Nur Subaşı,  Zafer Ergin, Atilla Olgaç ile çok sayıda sanatçı katıldı.Sanatçı Işıl Yücesoy yaptığı konuşmada, İstemi Betil’in, 5 yıl  konservatuvarda diz dize okuduğu, profesyonel sanat yaşamında birlikte dizilerde  oynadığı ve çok şey paylaştığı bir dostu olduğunu ifade etti.

Yücesoy, konuşmasında, “İstemi kadar, saygılı, mesafeli, dost ve baba  bir insan az bulursunuz. Çizgisini hiçbir zaman değiştirmedi. Konservatuar  yıllarında hepimize sahip çıktı. Ölümü ile anlatamayacağım kadar yüreğim acıyor”  dedi. Sanatçı Zafer Ergin de duygularını, “Betil’le senelerce beraber  çalıştık. Kendisini genç yaşta kaybettik. Yapacak daha çok şeyi vardı” diye  ifade etti.

Atilla Olgaç da “Dizilerde beraber oynadığımız, çok sevdiğimiz bir  arkadaşımdı. Kaliteli bir sanatçıydı” dedi.

İstemi Betil’in kızı Senem Betil de “O bizim her şeyimizdi. Canımızdı.  Kalp krizinden gitti” şeklinde konuştu.

Tören sırasında çok üzüntülü olduğu ve ağladığı görülen sanatçı Betil’in kızları, İrem ile Senem Betil, daha sonra babalarının tabutunu öptü.

Buradaki törenin ardından Betil’in tabutu omuzlara alınarak ambulansa  konuldu. Betil’in cenazesi yarın Ankara’da öğle namazının ardından Karşıyaka Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

İSTEMİ BETİL KİMDİR

Türk sinema, tiyatro, TV dizileri oyuncusu ve seslendirme sanatçısı. Kurtlar Vadisi adlı TV dizisinde "Laz Ziya" karakteriyle geniş kitlelerce tanındı. Pek çok projede seslendirme sanatçısı olarak görev yapan Betil’in ses verdiği karakterler arasında Yüzüklerin Efendisi serisinde Gandalf gibi önemli karakterler var. Betil, Kirk Douglas, Anthony Quinn gibi sanatçıları da seslendirdi.

FİLMOGRAFİSİ  

Dolu Dizgin Yıllar 2009
İpucu Kriminal 2008
Töre 2007
Dönüş 2007
Koçero 2007
Korkusuzlar 2007
Mahşer 2007
Son Osmanlı: Yandım Ali 2006 - Doktor
Kurtlar Vadisi 2003 - Laz Ziya
Martılar Açken 2002
Üvey Baba 2002
Cumhuriyet (film) 1998 - Douglas MacArthur
Dönemeç 1988
Alın Yazısı 1972
Ölümle Sevişenler 1972
Şeytan Tırnağı 1972
Tanrı Misafiri 1972
Fedailer Mangası 1971