Gündem
03 Mayıs 2011 11:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:18

LADİN'İN ÖLÜMÜNÜ İZLEDİLER! OBAMA'NIN DA İZLEDİĞİ SIR GÖRÜNTÜLERDE NE VAR?

ABD yönetimi, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürüldüğü Pakistan'daki operasyonu, Beyaz Saray'daki Kriz Odası'ndan işte böyle izledi

Fotoğraflarda, operasyonla ilgili olarak sürekli bilgilendirilen ABD Başkanı Barack Obama, Başkan yardımcısı Joe Biden, Savunma Bakanı Robert Gates ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın oldukça heyecanlı olduğu görülüyor.

Bu arada, Beyaz Saray’dan servis edilen fotoğraflarda, masada duran bir resmin özel olarak bulanıklaştırılması dikkat çekti. Tüm dünya bu fotoğrafın sırrını merak ediyor.

Operasyonun saniye saniye takip edildiği odada, Genelkurmay Başkanı Mike Mullen ve ulusal güvenlik ekibinden üst düzey yetkililer de hazır bulundu.

Obama’nın terörle mücadele danışmanı John Brennan, 40 dakikalık operasyonu Kriz Odası’nda kurulan karmaşık bir iletişim sistemiyle izlendiklerini anlattı.

’Dakikalar, günler kadar uzundu ve Başkan ekiplerimizin güvenliği için çok endişe etti’ diyen Brennan, ’Tabii ortam çok gergindi, birçokları nefeslerini tutmuştu. Operasyon adım adım ilerlerken bir sessizlik hüküm sürüyordu’ diye konuştu.