Gündem
03 Oca 2012 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

''KUZU POSTU ALTINDA,ÇOK BİLMİŞ EDASI İÇİNDE...'' BARANSU'YA KASIMPAŞALI TOKADI!

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kasım ayından beri ilk defa grup toplantısında konuştu. Erdoğan Taraf gazetesine ve Mehmet Baransu’ya sert sözlerle yüklendi.

BARANSU NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan’ın "bilip bilmeden yazan cambaz köşe yazarı" diyerek eleştirdiği Mehmet Baransu cevabı anında twitter üzerinden vermiş ve şöyle yazmıştı:

"Sayın Başbakan ben eli silah tutanlardan korkmadım. Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan’dan korkacağımı zannediyorsanız yanılıyorsunuz."

TARAF’A VE BARANSU’YA YÜKLENDİ

Bazı medya kuruluşları da bu olay üzerinden suyu bulandırmak istediler. İlk saatlerde kendi ürettikleri komploya sonra inanmaya başladılar. Güya vicdan çerçevesi altında kendi bilmiş edalarıyla millete istikamet vermeye çalıştılar." diyen Erdoğan Baransu’ya şöyle yanıt verdi:

KASIMPAŞALI TAYYİP’TEN Mİ KORKACAĞIM DİYOR

"Kuzu postu altında, çok bilmiş edası içinde millete istikamet çizmeye çalışıyor. "Ben eli silahlı olandan korkmadım Kasımpaşa’lı Tayyip’ten mi korkacağım" diyor. Ben kimseyi korkutmadım. Kasımpaşa’lı Tayyip olmaktan da gurur duyarım.

Bu ülkede yüzde 50 bize oy verdiyse ona bakın. Herhalde yüzde 50’den akıllı değilsin. Bu ancak adaletle, dürüstlükle olur. Bizim istikametimizi her zaman millet çizer. Bundan sonra da sadece millet çizer.

Bunların taşeron fikirlerini akacak, vicdan kisvesi altındaki fitnelerine boyun eğecek, çanak dikecek değiliz.

TWİTTER’DAN TEPKİ YAĞIYOR

Başbakan’ın Taraf ve Baransu hakkındaki sert sözlerine Twitter’da pek çok gazeteciden tepki geldi. İyi bir Twitter kullanıcısı olan Baransu ise henüz mesaj yazmadı...

Melih Altınok (Taraf)
* Evet arkadaşlar, Balyoz’u, Ergenekon’u, AKP’yi ve Gülen’i bitirme planını ortaya çıkartan Taraf Uludere’nin de failidir, dağılalım.

Cüneyt Özdemir (Radikal)
* Başbakan’ın konuşmasından anladığım kadarıyla Uludere’deki bombalamada tek suçlu medya. Pardon bir de BDP ve CHP de var...
* Mesele Başbakanın gazetecileri eleştirmesi değil. Asıl mesele bu eleştiri sonrası gazetecilerin başına ne geldiği, ne geleceği...

Ezgi Başaran (Radikal)
* Bir başbakanın bir yayın organına ve onun çalışanına bu derece saldırması orantısız güçtür, asla kabul edilemez.. O kadar da değil yani

*Taraf gazetesini veya yazarının gazetecilik ahlaklarını ve yöntemlerini eleştirebilirz ama bunu bir başbakanın yapması başka şey!