Medya
02 Ara 2011 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

KUZEY GÜNEY'DE SKANDAL MONTAJ HATASI! HABERTÜRK YAZARI YAKALADI!

Habertürk yazarı Rahşan Gülşan, Kanal D'nin iddialı dizisi Kuzey Güney'deki skandal montaj hatasını yakalayarak köşesine taşıdı.

MALUM, Kıvanç Tatlıtuğ sırtlandı diziyi gidiyor. Her bölümde kendini geliştirmesi bir tarafa, oyunculuk kabiliyetinin yanına bir de müzikal eklenti yerleştirdi. Sazı eline alıp türkü söylemesi hakikaten şahaneydi.

Kuzey Güney dizisi beni o kadar çok sarmamış olmasına karşın ara sıra Kıvanç’ı izlemek için bakıyorum. Dizinin önceki akşam yayınlanan bölümünde ilginç bir şey yaşandı.

Kuzey ve Simay, Mersin’e gideceklerdi. Simay annesine otobüsle geleceğini söyledi. Sonra Kuzey, diziye yeni katılan Zeynep ile yemek yerken araya kısa bir sahne girdi. O sahnede Kuzey ve Simay bir minibüsle Mersin’e gidiyordu. Mersin’e 50 km. tabelasının önünden geçmelerinin ardından yeniden Kuzey ve Zeynep’in kahve içtiği sahneye geri döndük. Kafam iyice karışmıştı.

Mersin’e minibüsle gidiyor sanmıştım ki bir Mersinli ve hayatının uzun bir bölümü İstanbul-Mersin otobüslerinde geçmiş biri olarak bunun saçmalığını anlatan twit bile attım. Ardından gördük ki meğerse ikili uçakla gitmiş Mersin’e ve o minibüs, Adana-Mersin minibüsüydü. Meğerse Simay, annesine yalan söylemiş.. Off... Aklınız karıştı değil mi? Benim de karıştı vallahi. Meğerse bu yanlış anlamalara diziye yanlış montajlanan bir sahne neden olmuş. Kuzey ve Zeynep’in kahve içtiği sahnenin arasında o sahne yayınlanmayacakmış normalde. O sahne Kanal D tarafından Keşanlı Ali Destanı reklamının olduğu sahne olduğu için eklenmiş ve yanlış yere yerleştirilmiş.

Tek bir sahnenin tüm hikâyeyi değiştirebilmesi hakikaten çok ilginç. Montaj ve kurgu işlerinin önemini de hatırlatan bir olay oldu aslında bu. Yani dert etmeyin dostlar, diziyi izleyip kafanız karıştıysa bu sizin hatanız değil. Kanalın hatası. Lütfen televizyonlarınızın ayarıyla oynamayın. Haftaya Simay’ın akıbetinin ne olacağına konsantre olmaya çalışın.

Rahşan Gülşan/Habertürk