Televizyon
28 Ara 2010 13:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

KÜRTÇE POPSTAR YARIŞMASINDA GERİ SAYIM BAŞLADI!

TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT 6 yeni yıla büyük bir projeyle merhaba diyecek.

Kısa süre önce duyurusu yapılan Kürtçe şarkı yarışması büyük ilgi gördü. Başvurularda geriye sayım başlarken elemelerin yapılacağı tarih ve şehirleri belli oldu.

Buna göre elemelerin yapılacağı ilk şehir İstanbul. 4 Ocak 2011 Salı Günü Kürt Starın ilk elemeleri İstanbul'da yapılacak. Sonra sırasıyla elemeler şu şehirlerde yapılacak
        7-8 Ocak 2011 Tarihleri arasında İzmir’de…
        9-10 Ocak 2011 Tarihleri arasında Ankara’da….
       12-13 Ocak 2011 Tarihleri arasında Van’da…..
       15-16 Ocak 2011 Tarihleri arasında Diyarbakır’da…
       17-18 Ocak 2011 Tarihleri arasında Nusaybin’de….
       20-21 Ocak 2011 Tarihleri arasında Mersin’de…

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER OLACAK
Jüri üyeleri için bir hayli seçici davranan TRT 6’nın yarışmadaki jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor. Nihat Doğan, Yekbun  ve Suriye’de yaşayan ve Kürtler arasında bir hayli popüler olan Said Yusuf. Ayrıca her hafta ünlü bir isim de konuk jüri olarak yarışmada yer alacak.

Eleme turlarının jüri üyeliği için ise kanalda Qada Erbane isimli programını başarı ile sunan Diyarbakırlı sanatçı Kadir İpek ve TRT 1 de yapılan Sen Türkülerini Söyle yarışmasında birinci olan ve TRT sanatçısı olarak çalışmaya başlayan Şehmuz Esenkuş ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden akademisyen Metin Barlık yer alıyor.

BİRİNCİYE İSTANBUL’DA LÜKS DAİRE
STRANA XWE BÊJE (Sen Türkünü Söyle) ile yeni starların aranacağı yarışmanın birincisine İstanbul Selimpaşa Emlak Konutlarından 3 + 1 daire verilecek.

YARIŞMAYA KATILMAK İÇİN ACELE EDİN
Yarışmanın başvuruları internet üzerinden alınıyor. Şu ana kadar yarışmaya yüzlerce adayın başvurduğu belirtiliyor. Yarışma için kendinize güveniyorsanız işte başvuru adresleri: www.senturkunusoyle.com, www.stranaxwebeje.com

ETİKETLER
#TRT #kürtçe