Medya
17 Mayıs 2012 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:40

KRAL MİDAS KISA FİLM FESTİVALİ GELİYOR!

Uluslararası Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali, ikinci kez düzenleniyor.

2013 Türkiye kültür başkenti kimliğiyle 2012 yılına giren Eskişehir, her gününü sanatla iç içe geçiriyor. Şehrin kültürel dinamikleri bünyesinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini de arkasına alarak yola çıkan; Uluslararası Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali 28 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında Eskişehir’de 2. kez gerçekleştirilecek.

28 Mayıs’da Sokak etkinlikleriyle açılışı yapan festival, 30 Mayıs itibariyle film gösterimleriyle devam edecek. Finalist olmaya hak kazanan 50 filme 15 dalda 25 ödülün verileceği yarışma bölümünü de kapsayan festival, ulusal ve uluslararası 100’ü aşkın kısa filmi izleyenlerle buluşturacak.

Yarışma bölümünde değerlendirmeyi gerçekleştirecek Kral Midas Ana Jürisi, Yönetmen Ezel AKAY, Oyuncu Cengiz BOZKURT, Gülçin SANTIRCIOĞLU, Senarist Emre KAVUK, Animasyon Sanatçısı Ayçe KARTAL, Sanat Yönetmeni Sırma BRADLEY, Müzisyen Engin BAYRAK, Kısa Film Yönetmeni Arin İnan ARSLAN, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Dr. Simber ATAY ESKİER gibi profesyonel ve akademisyen isimlerden oluşuyor.

Festival, geçen sene de olduğu gibi sadece kısa film seçkileriyle sınırlı değil. İzleyiciler festival süresince tiyatro oyunları, konserler, söyleşiler, uzun metrajlı film gösterimi, fotoğraf sergileri ve workshop gibi etkinliklere de katılabilecekler. Bütün etkinliklerin ücretsiz olduğu festival jüri üyelerinin de katılımıyla, 3 Haziran Pazar günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Opera binasındaki Audio Visual gösterisi, Oda konseri, Kokteyl, Ödül töreni ve ardından Jehan Barbur konseri ile son bulacak.