Güncel
12 Ara 2023 06:34 Son Güncelleme: 12 Ara 2023 06:34

Körfez ülkelerinden geleceklere vize müjdesi

Bakan Ersoy, Körfez ülkelerinden geleceklere vize muafiyetinin uygulamaya başlıyoruz müjdesini verdi.

Kırkzade Turizm ve Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hüseyin Kırk Organize ettiği; Birimci Ortadoğu Turizm Zirvesi ve B2B Workshop programı için Ülkemize Suudi Arabistan Seyahat Acentaları, Birleşik Arap Emirlikleri seyahat Acentaları, Kuveyt Truzim Başkanlığı’na bağlı Kuveyt Seyahat Acentaları Birliği, Bahreyn Seyahat Acentaları, Oman Seyahat Acentaları, Flynas, Emirates Airline, Emekli Turizm Bakanı Sn. Bülent Akarcalı, THTC kurucu Başkanı Dr. Emin Çakmak, Bedir Turizm Yön. Krl. Başk. Sn. Mustafa Kırk ille birlikte oluşan uluslararası turizm heyeti Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy u ziyaret etti.

Ersoy Körfez ülkelerinden geleceklere vize muafiyetinin uygulamaya başlıyoruz müjdesini verdi.

Dr. Emin Çakmak heyet ve sağlık turizmiyle ilgili bakana bilgi verdi ve bakan beye taktir ve teşekkür plaketi takdim edildi.

Huseyin Kırk Bakan Ersoy a Ortadoğu ülkelerinden Türkiye ye gelen turist sayılarını paylaştı ve Körfez Ülkelerinden gelecek olan turistlere vize muafiyetinin sektöre olumlu yansıyacağını ifade etti.

Kırk son olarak Ortadoğu ülkelerinin en büyük 40 seyahat acentesi ile birlikte İstanbul, Sapanca, İznik info programı yapacaklarını ifade etti.

Bakan Ersoy bu tür tanımları önemsiyoruz, yeni projelerinizi TGA'ya sununun, TGA YK onaylaması durumunda bizde destek verelim dedi.

Bakan Ersoy, bize gelen şikâyet ve bilgilere göre Karadeniz bölgesinde aşırı yüksel ücret uygulamaları var olduğu yönde, gelen bu şikayetleri değerlendirmeye alarak denetimleri arttıracağız ve fahiş fiyat uygulayan tesislere müeyyide uygulayacağız dedi.

Gelen heyet üyeleri özellikle körfez bölgesinden gelen turistlerin taksicilerin fahiş fiyat uygulamalarından şikâyet ettiler, bakan bey ise turizm polisini güçlenmiyoruz gerekli denetimleri arttıracağız ve bu tür uygulamaları yapan taksicilere ceza uygulaması yapılacağını ifadelerine eklediler.