Gündem
13 Mayıs 2023 01:06 Son Güncelleme: 13 Mayıs 2023 10:50

Konya'da Kılıçdaroğlu ve CHP'ye basılmış oy pusulaları bulundu

Konya'da CHP Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye mühür basılmış 41 adet cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi oy pusulası ile yakalandı.

12 Mayıs Cuma günü saat 08:50'de Konya’nın Meram İlçesinde bir petrolde, bir araçtan başka bir araca içinde oy pusulalarının bulunduğu bir poşet verildiği ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri araçlardan birinin Derbent ilçesine gittiğini tespit etti.

Derbent ilçesinde araç sahibinin CHP Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak olduğu anlaşıldı. Araçta yapılan aramada üzerinde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na “Evet” mührü basılmış oy pusulaları bulundu.

Şüphelilerin ilk ifadelerinde oy pusulalarını bastıklarını kabul ettiği öğrenildi.

FOTOKOPİCİDE BASILIP PETROL İSTASYONUNDA TESLİM EDİLMİŞ

Konya'daki bir fotokopicide basıldığı anlaşılan oy pusulalarının eğitim amacıyla kullanılacağını ifade eden CHP Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak oy pusulalarının neden kurye ile getirttiğini ve neden 41 adet basıldığını açıklayamadı. 

Oy pusulalarının neden bir petrol istasyonunda teslim edildiği ise merak konusu. CHP İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak, oy pusulalarını bastıran kurye şahıs Cafer Y., ve iş yeri sahibi Hüseyin K. ile grafiker Ali K. gözaltına alındı.