Gündem
01 Şub 2024 16:48 Son Güncelleme: 02 Şub 2024 01:34

Kocaeli'de fabrikada işçiler rehin alındı! Olay yerinden ilk fotoğraf

ABD menşeli Procter And Gamble (P&G) firmasının Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) bulunan fabrikasında çalışanlar, İsrail protestosu nedeniyle bir kişi tarafından rehin alındı. Şüpheli, duvara sprey boyayla "Kapılacak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazdı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) İhsan Dede Caddesi'nde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren ABD menşeli P&G fabrikasında işçiler, AA'nın geçtiği son dakika haberine göre, bir kişi tarafından rehin alındı.

Habertürk'te yer alan bilgiye göre ise şüpheli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı.

Şüpheli, duvara sprey boyayla "Kapılacak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazdı. Türkiye ve Filistin bayrakları çizdi.

Gazze dolayısıyla boykot edilen İsrail markaları arasında P&G bünyesindeki markalar da yer alıyor.

ÖZEL HAREKATÇILAR DEVREDE

Bunun üzerine olay yerine aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis ve jandarma ile sağlık ekibi sevk edildi. Caddeyi trafiğe kapatan ekiplerin olaya ilişkin çalışması sürüyor.

BİRÇOK MARKAYI BÜNYESİNDE BULUNDURUYOR

1837'de kurulan Procter & Gamble (P&G), özellikle kimyevi tüketici ürünleri üreten ABD merkezli çokuluslu bir şirket. P&G'nin bünyesinde Alo, Ariel, Old Spice, Fairy, Ace, Mr. Clean, Pantene, Head&Shoulders, Blendax, Koleston, Orkid, Ipana, Gillette, Prima, Braun,ve Duracell gibi dünyaca ünlü birçok marka bulunuyor.