Gündem
22 Nis 2011 14:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU; "DIŞ BASINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Eroğlu, KKTC'den Türkiye'ye iletilecek mesajların doğru aktarılmasının önemli olduğuna işaret etti..

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'den Türkiye'ye iletilecek mesajların doğru aktarılmasının önemli olduğuna işaret ederek, bu konuda, Dış Basın Birliği'ne büyük görevler düştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Dış Basın Birliği'nin Fevzi Tanpınar başkanlığındaki, Züleyha Karaman, Sefa Karahasan, Birol Bebek, Taner Gönül ve Gazi Yüksel'den oluşan yeni yönetim kurulunu kabul etti.

KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar, görüşmede yaptığı konuşmada, kısa süre önce yaptıkları genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu üyelerini belirlediklerini, daha şeffaf, hesap verebilir, çağa ve günün koşullarına uygun bir tüzük hazırladıklarını belirterek, geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de daha etkin, aktif ve sosyal sorumluluklarının bilinciyle çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Dış Basın Birliği'nin geçmiş dönemde başladığı bazı projeleri olduğunu, bunları yeni dönemde de devam ettireceklerini ifade eden Tanpınar, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun geçmiş dönemde kendilerine çok destek verdiğini, yeni dönemde de Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bu desteğinin devamını beklediklerini kaydetti.

Dış Basın Birliği'nin KKTC'nin ''dışa açılan bir penceresi olduğunu'' ifade eden Tanpınar, Birlik olarak, KKTC'nin dışa açık bir politikası olmasını, KKTC'nin dünyada hak ettiği yerini alabilmesi için gerekenlerin yapılmasını istediklerini belirtti. Tanpınar, ''KKTC'nin sesini başta Anavatan Türkiye olmak üzere tüm dünyaya duyurabilmesini temenni ettiklerini, kendilerinin üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu'' söyledi.

Son dönemlerde Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs müzakere sürecine yönelik yönelik ciddi bir manipülasyon ve dezenformasyon yaptığının gözlemlendiğine işaret eden Tanpınar, bunlara karşı gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Tanpınar'ın başkanlığını kutlayarak, Dış Basın Birliği yeni yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi.

Dış Basın Birliği'nin KKTC'nin sesini Anavatan Türkiye'ye duyurmada önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ''böyle hassas bir dönemde KKTC'den Türkiye'ye iletilecek mesajların doğru aktarılmasının önemli olduğunu, bunun için Dış Basın Birliği'ne büyük görevler düştüğünü'' vurguladı.

''Özellikle böyle hassas bir dönemde tansiyonu yükseltmek yerine, düşürmeye yönelik haberler yazılması, kamuoyunu doğru yönlendiren, açıklayıcı haberlerin hazırlanması gerektiğini'' söyleyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dış Basın Birliği'ne iki ülke arasındaki yanlış anlamaların düzeltilmesi için çok büyük görevler düştüğünü kaydetti. Belli kesimlerin görüşlerinin, tüm toplumun görüşüymüş gibi aktarılmaması gerektiğine de dile getiren Eroğlu, geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da Dış Basın Birliği ile diyalog ve işbirliğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.