Gündem
26 Mayıs 2010 15:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

KİTAP FUARININ GALİBİ HANGİ YAZAR VE KİTABI OLDU?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarında en çok satışı yapılan kitap hangisi oldu?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarı yayınevlerini ve okurları memnun etti.

250 BİN KİTAP SATILDI

Açılışını Yeşilçam sinemasının iki efsane kadın sanatçısı Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'in yaptığı, Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Şair Ruşen Hakkı'nın onur konuğu olduğu fuarı, 17-23 Mayıs tarihleri arasındaki 9 gün boyunca 220 binden fazla kişi ziyaret etti. 250 bin adet kitabın satıldığı ve 150 yayınevinin stant açtığı 2. Kocaeli Kitap Fuarı'na 150'ye yakın yazar da kitaplarını imzalayıp, okurlarıyla sohbet etme imkanı buldu.

EN ÇOK SATANLARIN BAŞINDA KİM VAR?

Fuarın en çok satanlar listesinin başında ise iki kadın yazar yer aldı. Söyleşi de gerçekleştiren Elif Şafak ve Banu Avar okurları için imzaladıkları kitapları kısa sürede tükendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun kültür ve sanata olan katkılarından dolayı Akis Yayınları tarafından "Yılın Kültür Adamı" seçildiği fuarın tanıtımı için İzmit yürüyüş yolundaki tarihi çınarlara yüzlerce kitabın asılması ülke gündemine oturan bir etkinlik oldu.

Yayınevleri, geniş katılımın sağlandığı organizasyondan dolayı belediyeye ve proje sorumlularına teşekkür ederken, Kocaeli Kitap Fuarı'nın Türkiye'nin 3. büyük kitap fuarı olduğunu ifade ettiler

ETİKETLER
#yazar #elif şafak