Gündem
02 Şub 2024 09:15 Son Güncelleme: 02 Şub 2024 09:18

Kilise saldırısı soruşturmasında 25 tutuklama

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi’nde 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayına ilişkin aralarında 2 saldırganın da bulunduğu 25 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı

Santa Maria Kilisesi saldırısına ilişkin soruşturmada 25 tutuklama kararı çıktı. Karara ilişkin detayları Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı.

Tunç, Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada 25 şüphelinin tutuklandığını, 9 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tunç şu ifadeleri kullandı;

“İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, kilisede bulunan Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında; Aralarında kilisede ateş açarak vatandaşımızın ölümüne neden olan DEAŞ Silahlı Terör Örgütü şüphelisi Amirjon Khliqov ve yanında bulunan David Tanduev’in de olduğu 25 şüpheli hakkında ‘örgüt üyeliği ve nitelikli kasten öldürme’ suçlarından tutuklama kararı, 9 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Olayla ilgili adli soruşturma, kapsamlı şekilde devam etmektedir.”

Ne olmuştu?

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar günü ayin sırasında saldırı düzenlenmişti. Tuncer Cihan isimli kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası polis, İŞİD üyesi olduğu belirlenen tetikçileri aynı günün akşamı yakalamıştı. Rusya ve Tacikistan uyruklu saldırganların Bahçelievler'de bir sushi restoranında garson olarak çalıştıkları belirlenmişti. İki tetikçiyle birlikte toplam 51 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan 23'ünün olayla bağlantıları bulunmadığı anlaşılmıştı. Bu kişiler sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar dün adliyeye sevk edilmişti.