Güncel
30 Eki 2022 17:41 Son Güncelleme: 30 Eki 2022 17:46

Kemerköylülerden basına destek çağrısı! ‘Yarın sabah baskın var…’

Ziraat Bankası’nın Emlak Konut ile anlaşarak Özyazıcı İnşaat şirketine ihale ettiği yeşil alanlara el koymak için Eyüpsultan Kaymakamlığı ve kolluk güçleri de devreye girdi. Davalarının devam ettiğini yapılanın büyük hukuksuzluk olduğunu söyleyen Kemerköylüler basını desteğe çağırıyor.

Eyüpsultan Kaymakamlığı, Kemerköy yönetimine yolladığı ihbarname ile 31 Ekim Pazartesi günü saat 9’da, davaları devam eden Kemerköy’ün yeşil alanlarına inşaat şirketinin kolluk güçlerini eşliğinde gireceğini bildirdi.  Kaymakamlık tebligatı 28 Ekim Cuma günü Göktürk muhtarını üç polis arabası ile evinden alarak yaptı. 

Bu hukuksuzluğa karşı örgütlü mücadele veren Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi “Bizim hukuksal sürecimiz devam ederken Ziraat Bankası ve Emlak GYO, yeşil alanlarımızı yandaş müteahhitlere ihale etti. İhaleyi alan müteahhit şirket, Ziraat Bankası ve Emlak GYO yetkilileri davalarımız devam ederken hukuksuz olarak yeşil alanımıza el koymaya çalışıyor. Haklarımızı koruması gereken Kamu ve Emniyet güçleri bu hukuksuz süreçte bizim karşımızda yer alıyorlar. Biz hukuksuzluğa karşı direniyoruz” diyerek Pazartesi sabahı yapılacak baskında herkesi yanlarında olmaya davet ediyor.

Ziraat Bankası’nın Emlak Konut GYO ile yapılan anlaşma sonucunda yapılan ihalenin verildiği Özyazıcı İnşaat Firması ise yaklaşan seçimlerin iktidar değişikliğine yol açabileceği kaygısıyla bir an önce yeşil alanlarda inşaata başlamak istiyor.

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi yarın saat 9’da Kemerköy sitesinin kapılarında olacaklarını yeşili korumak ve hukuksuzluğa karşı çıkmak üzere basın mensuplarını yanında olmaya çağırıyor.