Gündem
06 Mayıs 2023 00:53 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2023 00:57

Kemal Kılıçdaroğlu bürokratik kadroları anlattı

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında açıklamalarda bulunarak bürokratik kadrolar hakkında bilgi verdi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KARAR TV'de 'Gündem Özel' programında Taha Akyol, Ahmet Taşgetiren, Akif Beki ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nı CHP kurdu, neden kapatsın? İlk imam hatip okullarını açan da CHP, niye kapatsın? Diyanet İşleri Başkanlığı bu ülkenin temel kurumlarından birisi. Atatürk, Diyanet İşleri Başkanlığı'yla Genelkurmay Başkanlığı'nı kurmak için aynı gün iki ayrı kanunu çıkarmıştır. Hiç kimsenin gücü Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatmaya yetmez.

"6 PARTİNİN ÇOK GÜÇLÜ BÜROKRATİK KADROLARI VAR"

Ben maliyeciyim. Uzun yıllar Maliye Bakanlığı'nda çalıştım, para nasıl toplanır, tasarruf nasıl yapılır bunları ayırdım. Şimdi müthiş bir savurganlık var devlette. Bizim Allah nasip ederse çıkaracağımız bir numaralı kararname, savurganlıkları önleme ve tasarruf kararnamesi olacak. Biz çok büyük bir parayı tasarruf edebileceğimize inanıyoruz. Ücretlilere ve emeklilere bir şey vermezseniz ekonomi çarkını döndüremezsiniz. Devlet elbette ek gelir kaynakları bulmak zorunda. 6 partinin çok güçlü bürokratik kadroları var, Hazine'de çalışmış, Merkez Bankası'nda çalışmış, Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalışmış, Kamu İhale Kurumunda çalışmış... Biz önce kendi düşüncemizi söylüyoruz onlar alıp test ediyorlar, hesaplamalar yapıyorlar. 'Kullanın' dediklerini kullanıyoruz, 'Kullanmayın' derlerse kullanmıyoruz.

"5 YIL İÇİNDE 300 MİLYAR DOLAR PARA GELECEK"

Gerçekten verimli yatırımlar yapacağız. Türkiye çok kısa süre içerisinde büyük bir gelişme sağlayacak. Londra'da görüştüğüm kişiler belli. Sayın Erdoğan da gittiğinde o da aynı kişilerle görüşüyor. Türkiye'ye yatırım yapmak istemiyorlar çünkü "Sizde demokrasi yok. Can ve mal güvenliği yok. Biz nasıl gelip yatırım yapalım?" diyorlar. Biz demokrasiyi getireceğimizi, can mal güvenliği getireceğimizi söyledik. "Yaparsanız geliriz" dediler. 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek. Samandağ'dan başlayıp, Mersin'e kadar olan havzayı özel bir yasayla ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Orada katma değeri yüksek ürünler üretilecek. O havza bütün Akdeniz'in en ciddi üretim merkezlerinden birisi olacak. Bunlar öyle Çanakkale Köprüsü gibi çok büyük paralar isteyen bir şey de değil."