Medya
09 Şub 2011 12:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

''KELLE AVCILIĞINA SOYUNMA NAGEHAN!'' SABAH YAZARI FENA ÇAKTI!

Sanki hepiniz sudan çıkmış ak kaşıksınız...Türk basın tarihi, baştan aşağı yalanlarla yazıldı.Kimin ne mal olduğunu herkes biliyor.

Uluç’un kellesini isteyen şaşkınlar!

"Bayanlar baylar, Hıncal Uluç’un o malum yazısından sonra ellerimizi vicdanlarımıza koyup soralım: İnanmadığı muhafazakar değerler üzerinden popülizm yapan bir yazarı yaşatmaya devam edecek miyiz?" Kim yazmış bunu? Akşam’ın genç yazarı Nagehan Alçı... Yaşatmaya devam edecek miyiz? Vay vay... Hani Western filmlerinde suçlu olduğuna inandıkları kişiyi sorgusuz sualsiz gördükleri ilk ağaca asan linççi tipler var ya, Nagehan’ın onlardan hiçbir farkı yok. "Yaşatmaya devam edecek miyiz?" ne demek? Ne yazdığının farkında mısın Nagehan? Ne yani Hıncal Abi’yi taşlayıp recm mi edelim? Evet, Hıncal Abi hatalı.... Evet, Hıncal Abi ezber bozayım derken vahim hatalara imza atarak çok talihsiz bir yazı kaleme aldı. Ama sırf bu hata yüzünden Hıncal Abi’nin kellesini istemek, bence daha vahim bir hadise. Herkes hata yapar... Bir beyin cerrahı yanlış damarı keser, hastası mefta olur... Bir pilot pist yerine dağa iner, yüzlerce kişinin ölümüne neden olur... Her hata yapanın kellesini alsak memlekette adam kalmaz!

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ
Hepsini geçtim... Katılmasanız da, ne kadar hatalı olsa da neticede Hıncal Abi de bir fikir ortaya atmıştır. Eğer Hıncal Abi’yi asarsak, yazmasını engellersek, düşünce özgürlüğüne darbe vurmaz mıyız? Asıl acı olan ise aynı meslekten insanların kelle avcılığına soyunması... Arkadaşlar herkes hata yapar. Nagehan Alçı da, ben de ya da bir başkası da bir gün hata yapabilir. Bir de tutturmuşlar "20 yaşında kızlarla düşüp kalkan 70 yaşındaki bir adam mı bize ahlak dersi verecek" diyorlar... Arkadaşlar sizinki nasıl bir düz mantıktır, anlamış değilim... Özel hayatlar ne zamandır yazarlık kriteri oldu... Keşke her yazarın özel hayatıyla yazdıkları doğru orantılı olsa! Herkesin bir günahı var. Hangi yazarı, sanatçıyı örnek versem acaba... Hadi çok uç bir örnek vereyim: Roman Polanski tecavüz suçundan ceza aldı. Ne yapacağız şimdi, filmlerini izlemeyecek miyiz? Sanki hepiniz sudan çıkmış ak kaşıksınız... Türk basın tarihi, baştan aşağı yalanlarla yazıldı. Kimin ne mal olduğunu herkes biliyor. Güldürmeyin kendinize.

Mevlüt Tezel/ www.sabah.com.tr