Gündem
11 Mar 2016 17:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

Kayyımlardan Zaman binası için flaş başvuru

Kayyım, Zaman'ın binasının devredilmesine itiraz başvurusu yapacak. 'Mal kaçırma teşebbüsü' olarak nitelendirilen devrin iptali istenecek.

Kayyım, Zaman'ın binasının devredilmesine itiraz başvurusu yapacak. 'Mal kaçırma teşebbüsü' olarak nitelendirilen devrin iptali istenecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği'nin 'sözde paralel devlet yapılanmasının odağı ve yayın organı olmak' suçlamasıyla kayyım atadığı Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki merkez binası 12 Ocak'ta Cihan Medya Dağıtım'a devredilmişti.

Şirketin yönetimini devralan kayyım, binanın 2005'ten itibaren hiçbir devir işlemi olmadığı halde, devir yapılmasının 'mal kaçırmaya' yönelik bir eylem olduğunu belirterek, hukuken 'mal kaçırmaya yönelik işlemlerin iptale tabi olduğunu belirtti.

Kayyımın, konuyla ilgili savcılığı ve Maliye Bakanlığı'nı bilgilendirecek olan yetkililer, ardından tapuya tedbir koyduracak. Sonra da hazine veya kayyım yetkilendirilerek bu devir işleminin iptali için tasarrufun iptali davası açacak. Bu satış işleminin detaylarına ve sonucunu mahkemelerin karar vereceğini kaydeden kayyım heyeti, "Binayı devralan, mutlaka iyi niyetli olduğunu söyleyecektir. Ama binaya 52 milyon TL ödeyen biri, satıcının hukuki durumunu araştırmak ve incelemekle yükümlüdür. Eğer binayı satan kişi veya kurum hakkında adli bir süreç başlatılmışsa, mahkeme, alıcının bunlardan haberinin olmadığını savunmasına itibar etmez" dedi.

Kaynak: Sabah