Spor
24 Oca 2024 09:13 Son Güncelleme: 24 Oca 2024 09:16

Kayserispor yalanladı ama… Uçan kuşa borcu var! İşte o belge…

MedyaRadar, Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’un markalarının icradan satışıyla ilgili yeni belgelere ulaştı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’un isim haklarının icradan satılacağı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. MedyaRadar’ın duyurduğu haberin ardından resmi siteden bir açıklama yapan Kayserispor, icralık olmadıklarını, bu haberleri yapanlarla hukuki zemin üzerinde hesaplaşacaklarını açıklamıştı.

UÇAN KUŞA BORCU VAR!

Devletin resmi dairelerinde çıkan satışı yalanlayan Kayserispor’un sadece 2 milyon liralık borcu ödeyemediği için icralık olduğu ortaya çıktı.

MedyaRadar’ın ele geçirdiği belgeye göre Kayserispor’un uçan kuşa borcu varmış.

İşte o belgeye göre Kayserispor markasının açık artırmayla satışına neden olan kişi Patrick Dimbala Mawongo.

Belgeye göre Kayseri Futbol Anonim Şirketinin aracı olduğu, Kayseri Spor Kulübü Derneği İktisadi İşletmesi ise borçlu olarak gözüküyor. Aynı belgede alacakları için kulübe haciz gönderenlerin isimleri bulunuyor.

Kulüp doktoru Piyer Arzuman, teknik direktörler Münir Yıldırım, Seyit İçgül, danışman Sezer Bravo, Soydan Çakır, Menajer Yalçın Zöhre, Elit Consulta Managinc Career ve Elsa Ortopedi Rehabilitasyon Merkezi. 

ÖNCELİK MAWONGO’NUN!

Kayseri Genel İcra Dairesi tarafından açılan ilanda; 'Kayserispor Futbol AŞ' ve bununla birlikte 'Kayserispor Store' ile 'Kayserispor Futbol Okulları' isimleri icradan satışa çıkarıldı. Açık artırmayla ilgili belirlenen toplam muhammen bedel 47 milyon olarak belirlendi. 20 Şubat’ta başlayacak teklif verme işlemleri 27 Şubat tarihinde sonra erecek. Açık arttırmayla yapılacak satıştan elde edilecek parada öncelik 2 milyon lira alacaklı olan  Patrick Dimbala Mawongo’da. Siyahi futbolcuya ödenecek paradan sonra kalan tutar sırada bekleyen rehin alacaklılarına dağıtılacak.

İCRAYI YALANLADILAR!

MedyaRadar’ın 16 Ocak 2024 tarihinde ‘Süper lig takımı icradan satılık’ başlıklı haberi bir anda spor dünyasını sarstı.

Kayserispor bu haberlerin ardından kulübün resmi hesabından yaptıkları açıklamayla icrayı yalanladı:

"Bazı basın organlarında yer alan haberlerde kulübümüzün adının, markasının, mağazasının ve Futbol okullarının icradan satılığa çıkarıldığına dair iddiaları üzülerek takip etmiş bulunmaktayız. Kulübümüzün markalarının satışa çıkarıldığı ile ilgili yalan ve mesnetsiz haberlerin kasıtlı yapıldığını, kulübümüze alenen zarar vermeye çalışan ve kazandığımız ivmeyi baltalamak isteyen kalemlerin amacına ulaşamayacağını bir kez daha önemle belirtiriz. Yayınlanan haberler asılsız olup bu tür haber ve iddialara itibar edilmemesini önemle rica ederiz. Kayserispor Kulübü karşı karşıya olduğu bu durumu titizlikle takip etmekte olup, duruma ilişkin tespitler yapmaktadır ve kulübümüz hukuki zeminde doğmuş, doğacak tüm haklarını kullanacaktır. Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz."

FENERBAHÇE DE HACİZ GÖNDERMİŞTİ!

Trendyol Süper Lig ekibi Fenerbahçe, Mame Thiam transferinden kaynaklanan 76 bin Euro'luk borcunu ödemeyen Kayserispor'a haciz göndermişti. İlk yarı itibariyle Kayserispor’un en değerli futbolcusu olan Thiam, ara transferde Pendikspor’a gitti.

ETİKETLER
#kayserispor #icra