Gündem
16 Eyl 2015 09:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Kayseri’de paralel operasyonu: Ünlü işadamı gözaltında

Kayseri'de paralel yapı iddialarına yönelik operasyonlar kapsamında aralarında ünlü iş adamlarının da olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Paralel yapı iddialarıyla sabah saatlerinde Kayseri’de Melikşah Üniversitesi’ne yapılan operasyonlarda bazı şirket yöneticileri de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak da bulunuyor.  Polis, operasyonda gözaltına alınanların sayısının 11 olduğu bildirdi.

BOYDAK HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA

Öte yandan, sabah saatlerinde ajanslara “Boydak Holding’e operasyon” başlığıyla düşen haberler için CNN Türk’e telefonla bağlanan Boydak Holding yöneticisi, operasyonun holdinge yapılmadığını ve kendileriyle alakasının olmadığını söyleyerek, baskının yalnızca üniversiteye yapıldığını belirtti.



MEMDUH BOYDAK DA GÖZALTINDA

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00’de ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis ekipleri Talas İlçesi’nde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı.

OPERASYON GENİŞLEYEBİLİR

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabiplikte ayrı ayrı sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis yetkilileri Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun genişleyebileceğini şu anda, gözaltında aralarında işadamı ve üniversite yöneticileri dahil 11 kişinin bulunduğunu ifade ettiler.