Gündem
13 Şub 2013 13:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

KAYIP GAZETECİNİN EŞİ FERYAT ETTİ; "TÜRKİYE VATANDAŞI OLMADIĞI İÇİN Mİ BÖYLE?"

Bir grup gazeteci, 178 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Suriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci ve ailesi, 178 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Dün gece Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 178  gündür kendisinden haber alınamayan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi. Eyleme Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, ve gazeteciler katıldı.

"TÜRKİYE VATANDAŞI OLMADIĞI İÇİN Mİ BÖYLE?"
Eylemde konuşan Arzu Kadumi, "Bashar Kadumi diye birisi var, ailesi var, çocukları var, onun yolunu bekleyenler var. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Biz bekliyoruz. Neyi beklediğimizi bilmeden bekliyoruz. Beklemek çok zor. Ama neyi beklediğini bilmemek ise çok daha zor. Bashar Türk vatandaşı olmadığı için mi böyle yapılıyor" dedi.

"Gazeteci terörist değildir" ve "Suriye, Bashar'ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, bir süre Suriye Konsolosluğu binasının girişinde bekledikten sonra dağıldı.

ANKARA'DA DA EYLEM VARDI
Filistinli gazeteci Beşar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde de eylem yaptı.

Kadumi'nin meslektaşları akşam saatlerinde Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. "Suriye Beşar'ı bize geri ver" sloganları atan grup, elçilik binasına yürüdü.
Her Salı saat: 17.30'da Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı olarak eylemlerini sürdüreceklerini kaydeden grup bir süre daha slogan attıktan sonra, olaysız şekilde dağıldı.

BUGÜN 179. GÜN
Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye'nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu.
Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.
Bashar Fehmi Kadumi'den ise o günden beri haber alınamıyor