Gündem
24 Oca 2011 08:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

KATLEDİLELİ TAM 18 YIL OLDU; TETİKÇİYE BİR TÜRLÜ ULAŞILAMADI!

Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 18. yılında anılıyor.

24 Ocak 1993’te otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteciliğin öncüsü Uğur Mumcu, ölümünün 18’inci yılında anılacak.

Ankara’da bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 18. yılında anılıyor.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, (um:ag) 24 Ocak ile Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürüldüğü gün olan 31 Ocak arasında “Adalet ve Demokrasi Haftası” kapsamında etkinlikler düzenliyor. Uğur Mumcu’nün ünlü sözü “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler, bugün 11.00’de Batıkent Uğur Mumcu Parkı’ndaki Uğur Mumcu anıtına çelenk bırakmasıyla başlayacak. 12.00’de de sevenleri Uğur Mumcu’nun evinin önünde olacak. Burada bir sinevizyon gösterisi ve “Neden Öldürüldüler?” başlıklı bir sergi düzenlenecek. 14.30’da Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek. Salı 15.00’te Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Uğur Mumcu’nun ardından” fotoğraf gösterisi yapılacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden, yapılan açıklamada, “Tetikçilerin arkasındaki odakların bulunması yolunda atılan adımların önü yıllardır tıkanıyor. Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü meslektaşımız Uğur Mumcu’nun yokluğunu, her yıl çok daha fazla hissediyoruz. Çağdaş bir hukuk devleti için, halkın haber alma özgürlüğü için hizmet veren gazetecilere yönelik saldırıların ve cinayetlerin asıl tetikçileri hiçbir zaman bulunamıyor. Bu da gazetecilere yönelik saldırıların cesaretlendirilmesine neden oluyor” denildi.

Başbakan Erdoğan da gazetecilerin “Katilerin ortaya çıkarıldığını düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi: “Olayın zanlıları yakalandı, şu anda tutuklu olarak mahkemeleri devam ediyor. Biz temenni ederiz ki bir an önce burada da yargı kararını vermiş olsun. Bundan gerek ailesi, gerek millet, gerekse bizler de netliğe kavuşması sebebiyle huzur bulalım.”

ETİKETLER
#uğur mumcu