Gündem
16 Oca 2024 20:27 Son Güncelleme: 16 Oca 2024 20:39

Kar yağışı için tarih verildi! İki gün sürecek, İstanbul da listede

Prof. Dr. Orhan Şen, hafta sonu Türkiye'nin batısında tümüyle kar görüleceğini ifade ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise 25 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı haritada Akdeniz ve Ege bölgesinde kuvvetli yağış görülme olasılığına dikkat çekildi. Kar yağması beklenen iller arasında ise Bursa, Balıkesir, Ankara bulunuyor. Peki İstanbul'da kar yağacak mı? İşte uzmanların ve Meteoroloji'nin açıklamalarıyla hava durumundan son detaylar...

KAR İSTANBUL'UN KAPISINA GELİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hariç diğer bölgelerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı ve Doğu Karadeniz'in yüksekleri, Toroslar mevkii ve Doğu Anadolu'da kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Antalya’nın doğusu, Kaş, Finike ve Demre ilçeleri, Mersin’in batı ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Batı Karadeniz(Sinop hariç) Çanakkale’nin güneyi ile zamanla Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Antalya merkez, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte o iller: Antalya, Adana, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Hatay, Mersin, İzmir, Kastamonu, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Karabük, Osmaniye.

TARİH VERDİ: "İSTANBUL KAPIYI AÇARSA KAR İÇERİ GİRECEK"
İstanbul'da kar yağışıyla ilgili ise Prof. Dr. Orhan Şen'den açıklama geldi. CNN Türk'e konuşan Şen şunları söyledi: "İstanbul'da sıcaklık 14 derece civarında. Hafta sonu rüzgarın yönü dönecek. Lodosken poyraza dönecek. Poyraza dönmesiyle birlikte Marmara Bölgesi'ne orta Avrupa'dan soğuk gelecek.

Soğuk hava İstanbul'un kapısına kadar karı getirecek, cumartesi günü akşamı ve pazar günü İstanbul kapıyı açarsa içeriye girecek. Isı adası etkisini soğuk hava kurtarabilirse İstanbul'a kar yağma ihtimali var. Ama etrafına Trakya'ya Bursa, Balıkesir, Ankara dahil olmak üzere hafta sonu bütün Türkiye'nin Batı'sına kar geliyor.

Sıcaklıklar da düşecek. İstanbul'da 5 derecenin altına düşerse kar yapar. Cumartesi günü öncesinde yağmur var. Kar İstanbul'un kapısına kadar geliyor. Yağacak mı ona bakacağız. Bir ihtimali var.

Batı bölgelerimiz dahil üzere İç Anadolu bölgemizde kar yapma riski var. Antalya'da tehlike devam ediyor. Mersin'in Batı'sında sel ve su baskın riski devam ediyor. Bunun yanında rüzgar da var. Batı ve Orta Karadeniz'de rüzgar kuvvetli. Ona dikkat etmek lazım."

 

ETİKETLER
#Orhan Şen #istanbul