Televizyon
05 Nis 2011 17:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

KANSER UZMANI ERKAN TOPUZ TAŞFIRIN ERKEĞİ HALUK'A NE YEMESİNİ TAVSİYE ETTİ?

Prof. Dr. Erkan Topuz ve Çocuklar Duymasın dizi ekibi kanser hastalarını yalnız bırakmadı

Kanser Haftası nedeniyle Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi’nde kanser hastaları için düzenlenen moral kokteylinde; Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi Medikal Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Topuz ve Çocuklar Duymasın dizi ekibi kanser hastalarını yalnız bırakmadı.
 
Kanser Haftası’nda kanser hastalarına ‘moral’ olmak amacıyla Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi’nde kokteyl düzenledi. Kokteylde Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi Medikal Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Topuz ve Çocuklar Duymasın dizi ekibi de kanser hastalarına destek için kokteylde hazır bulundu. Kokteylde kanserden korunmanın önemine değinen Prof. Dr. Topuz, “2025 yılında kanserli hasta sayısı 25 milyona ulaşacak. Kanser oldukça hızlı yayılan bir hastalık.   Böyle giderse dünyanın yarısı kanser hastası olabilir. Bu nedenle kanserden korunmaya yönelik yatırımların yapılması gerekiyor. Kanserden korumanın en önemli yolu doğru beslenme alışkanlığı edinmek” dedi.  

Mevsim sebze ve meyvelerini tüketin

Hazır gıdalar yerine mevsim sebze ve meyveleri yemeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Topuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten doğal olan besinleri tüketmek kadar, bu besinleri aşırıya kaçmadan yemek de önemli. Kırmızı et tüketin ancak haftada bir kez dana ve kuzu etini tercih edin.   Bal yemeyi ihmal etmeyin ancak hakiki çiçek balını yemeye dikkat edin.”

Sigarayı bıraktı, 5 kilo verdi

Kanser hastalarını yalnız bırakmayan ‘Çocuklar Duymasın’ dizi ekibi de kokteylde hazır bulundu. Dizini taş fırın erkeği Haluk karakterini canlandıran ünlü oyuncu Tamer Karadağlı da kanserin en büyük nedenlerinden birinin sigara olduğunu belirtti. Kendisinin de 25 yıl sigara içtiğini ancak 2 yıl önce bıraktığını ifade eden Karadağlı, “ Sigara en büyük düşman. Kanserden korunmak için sigarayı bırakın. Ben 2 yıl önce bıraktım ve sağlığıma artık daha fazla dikkat ediyorum. Şu an diyete de başladım. 1 yılda 5 kilo verdim” diye konuştu. Sigarayı bıraktığı için ünlü oyuncuyu tebrik eden Prof. Dr. Erkan Topuz, Tamer Karadağlı’ya bol bol sebze tüketmesini tavsiye etti.