Gündem
28 Tem 2011 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

KANALLAR ARASI SAVAŞ BAŞLADI! KRAL TV'YE ÇIKAN POWER'E ÇIKAMAZ!

Klibi ilk kez Kral TV'de yayınlanan sanatçılara ambargo koyan Power Grup, büyük tepki aldı.

Cem Hakko'nun sahibi olduğu Power Grup çok tartışılacak bir karara imza attı.

Power Grup, yeni kliplerini "ilk kez" Kral TV'ye veren sanatçıların tüm şarkı ve kliplerini yasaklama kararı aldı.

Yani "İlk kez Kral TV'de" logosuyla izlediğiniz klipleri Power Türk TV'de izleyemediğimiz gibi Kral TV'yi tercih eden sanatçıların şarkıları da Power Grup radyolarında çalınmayacak.

Bu olay müzik şirketlerinde de panik yarattı

Power Grup’un aldığı bir karar ile sanatçılar ayaklandı. Rakibi Kral TV’yi farklı bir yolla egale etmek isteyen Power, klipleri ilk kez Kral TV’de çıkan sanatçılara ambargo uygulamaya başladı.

Power Grup’un kliplerini ilk kez Kral TV’de yayınlatan sanatçılara ambargo uygulama kararı müzik yapımcılarının büyük tepkisini çekti. MÜYAP (Müzik Yapımcımcıları Meslek Birliği) Yönetim Kurulu bu karar üzerine ayağa kalktı...

POWER’IN SÖZLEŞMESİNİ İPTAL EDERİZ

MÜYAP Başkanı Bülent Forta Power Grup’a bir yazı gönderdi ve boykotun devam etmesi halinde grubun müzik yapımcılarıyla yaptığı sözleşmelerin 15 gün içinde fesh edileceğini bildirdi.

Forta, “Biz hiçbir grubun yayın politikasına karışmayız ama kliplerini ilk kez Kral TV’de yayınlatan sanatçıların tüm eserlerine yönelik yasaklama kararına da meslek birliği olarak onay vermeyiz. Bu bir boykottur ve bu boykot devam ettiği taktirde biz de sözleşmeleri iptal edeceğimizi bildirdik. Power Grup’tan arkadaşlar da bize ‘Yarından itibaren yasağı kaldırıyoruz’ dedi” diye konuştu.

Bu duruma en büyük tepkiyi gösteren müzik şirketlerinden DMC Genel Müdürü Samsun Demir, “Bir müzik kanalı bütün müzik sektörünü karşısına alarak yaşayabilir mi? Bir kere onların niye klipleri ilk kez bize vermiyorlar diye kendilerini eleştirmesi gerekiyor. Eğer yasak devam ederse biz de ona göre hareket edeceğiz” dedi. Avrupa Müzik’in ortağı Deniz Erdem ise “MÜYAP Başkanı Forta gereken cevabı verdi” açıklamasını yaptı.