Medya
04 Ağu 2011 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:38

KALK AYAĞA MUSTAFA CEZALISIN! ÜST ÜSTE BEŞ KEZ AMARCORD'U İZLEYECEKSİN!

Arda Uskan 'Fellini filmleri kadar saçma' diyen Vatan yazarı Mustafa Mutlu'ya neden ceza verdi?

Takvim yazarı Arda Uskan’ın Mustafa Mutlu’yu çıldırtacak o yazısı...

FELLİNİ FİLMİNDEN DE SAÇMA!
Federico Fellini 1993 yılında tüm yapıtları için Akademi’den onur Oscar’ı aldığında şöyle demişti; "Sinemayla uğraşanlar ikiye ayrılırlar. Filmi yapanlar ve onu yok edenler. Birisi gelip de bana ’Filminiz ne anlatıyor’ diye sorduğunda yok ediciyi hemen sezerim. Film yok ediciler, entellektüel bir açılım yapmadan sinemanın büyüsünü kabul edemezler. Canlı bir beden üzerinde kolayca otopsi yapabilecek sıradan bir düşünce. En nefret ettiğim soru da şu; Niçin bir gergedan?"
Üstadın kulağını boşuna çınlatmadık tabii... Vatan yazarı Mustafa Mutlu, generallerin istifası ile Yunan ordusunun alarma geçtiği haberleri üzerine bir makale kaleme almış ve şöyle bitirmiş yazısını; "Bildiğim tek şey her şeyin, en az bir Fellini filmi kadar saçma olduğu!"
Yazısının başlığı, ’Fellini filmi gibi saçma’ gibi bir cümle olmasa, benim için okumadan geçilecek bir metin aslında.
Şimdi babamın oğlu Fellini’yi, Mustafa Mutlu kardeşimize karşı korumam gerekiyor. Ne de olsa rahmetli oldu. Evet Mustafa Mutlu bir yazar... Üstelik sadece köşe yazarı değil, çıkardığı hikaye kitabının imza günlerini köşesinde sürekli takip ettiğimiz bir yazar...
Diğeri ise, Mutlu’nun beğenisine mazhar olduğuna inandığım dünyanın en büyük sinema ustalarından biri. Ama değilmiş demek ki.
O zaman kalk ayağa Mustafa, cezalısın... Üst üste beş kez Amarcord’u izleyeceksin...