Gündem
29 Nis 2022 22:26 Son Güncelleme: 30 Nis 2022 08:34

Kafa kafaya çarpışmışlardı: Şoförsüz metrobüs kazasının nasıl gerçekleştiği ortaya çıktı!

İstanbul Beylikdüzü’nde 2 metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonucu 8 kişi yaralanırken, kazanın nasıl gerçekleştiği de ortaya çıktı.

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Belediye ile Cumhuriyet durakları arasında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen başka bir metrobüs ise duramayarak kaza yapan araçlara çarptı.

 8 kişinin yaralandığı kazanın görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Ters şeride giren metrobüste şoförün olmadığı görüldü.

Öte yandan kazanın nasıl gerçekleştiği de ortaya çıktı.

500 METRE ŞOFÖRSÜZ GİTMİŞ

Aracı arıza yapan şoför Oktay A.’nın arızayı gidermek için araçtan indiği ve akü ile uğraştığı sırada metrobüsün kendi kendine hareket ettiği öğrenildi. Öte yandan metrobüsün şoförsüz bir şekilde 500 metre yol aldığı kaydedildi.

Şoförsüz metrobüsün şoförü Oktay A.’nın ilk ifadesinde “ Bende bir şey anlamadım. Önce stop edip durdu, aşağı inip akü başlıklarına baktığım sırada da kendi kendine çalışıp gitti. Arkasından bir süre koşup bağırdım ama yetişip durduramadım” dediği öğrenildi.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Kazaya ilişkin Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kazada yaralanan 8 kişinin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

  “İdaremiz, Büyükşehir-Cumhuriyet Metrobüs hattı üzerinde, Sürücüsüz ve yolcusu bulunmayan Metrobüs, hatta bulunan bir başka Metrobüse çarpmış, 3 Metrobüs aracının karıştığı trafik kazasında şuan için Hayati Tehlikesi bulunan vatandaşımız bulunmamakta olup 8 kişi yaralanmış yaralı vatandaşlarımızın çevre hastanelere sevkleri gerçekleştirilmiş daha sonradan sürücüsü olmayan Metrobüs aracının Şoförü:

 Oktay A. (ŞÜPHELİ) olduğu öğrenilmiş, olay yeri Şakir Koç idaresi Bölge trafik unsurlarına bırakılmış, Haber Merkezi ve Beylikdüzü Polis Merkezine bilgi verilmiş, şüpheli PMA’ne teslim edilmiştir”