Televizyon
17 Eyl 2011 19:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

KAFA DENGİ'NE SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN YERİNE KİM GELDİ?

24 TV'de ekrana gelen Kafa Dengi programına yeni bir isim katıldı

Tarık Tufan o ismi açıkladı:
 "Kafa Dengi'nin üçüncüsü Gökdemir İhsan! Kardesimiz, dostumuz. Program artık Cumartesi geceleri 23.30 da ve onu açık.
Programa konuk almayacagız. Ama ille de olsun dediğimiz biri olursa olur. Kendi içinde kelimeler nereye giderse oraya!"
Gökdemir İhsan kimdir?
1972 yılında İstanbul’da doğdu. Babaannesinden kıssalar, menkıbeler ve masallar, annesinden ise okuma yazma tahsil etti. Hevesle başladığı öğrenim hayatının daha ilk günlerinde okuldan atılma tehdidiyle karşı karşıya kaldı: Yüzer adet yatay, dikey, sağa ve sola yatık çizgi çizmeyi ve kuru fasulye getirmeyi reddettiği için uyumsuzluğuna hükmedildi. Hatırlı kişilerin aracılığıyla okul müdürü ikna edilerek okula devam edebildi. Ama bu travmadan sonra bir daha defter tutmadığı için el yazısı okunaksız kaldı.
Akademik hayatındaki bu kötü başlangıcın etkisinden hiçbir zaman kurtulamadı. “Bunlar şimdiden böyle davranıyorsa, araştırma görevlisi olduğumda kim bilir ne işkenceler yapar” diyerek, orta ikiden zihnen ayrıldı. Kısa bir süre breakdance ve electricboogie etkisinde kalsa da, Ailenin, Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni’nin yarattığı şokla “özüne” dönmeyi başarıp, tez elden memleketi kurtarma çalışmalarına girişti. İşçi sınıfına yakın olabilmek adına türlü çeşitli işlerde çalıştı.
1992 yılında ihtilalcilikten erken emekliliğini isteyip bilgi sosyolojisi çalışmalarına başladı. İşin içinden çıkamayınca, çalışmalarını anlambilim, göstergebilim ve dilbilim alanına kaydırdı. Buralardan da bir sonuç elde edemeyince ontoloji ve epistemolojide karar kıldı. Kafası iyice karıştı ve hâlâ toparlamaya çalışıyor.