Gündem
22 Kas 2012 09:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

KADIN GAZETECİLER O OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

34 sanığın yargınlandığı davanın ikinci duruşması bugün yapılacak, kadın gazeteciler yine orada olacak!

Sakarya'da 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 34 sanığın yargınlandığı davanın ikinci duruşması bugün yapılacak...

Davayı, başından beri takip eden kadın gazeteciler, bugün Sakarya Adliyesi'nde görülecek duruşmada da hazır bulunacaklarını açıklayarak, kamuoyunu konuyla ilgili duyarlı olmaya çağırdı.

Kadın Gazeteciler Takipte Oluşumu, davayla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Sakarya'da 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle 34 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması bugun Sakarya Adliyesi'nde görülecek. Bizler, kadın gazeteciler olarak 34 sanıklı davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmiştik. Verdiğimiz sözü unutmadık. Kamuoyu vicdanında onarılması zor, mağdurun hayatında ise geri dönüşü imkansız yaralar açan, daha önce defalarca karşılaştığımız skandal yargı kararlarına benzer bir durumla yeniden karşı karşıya kalmamak için davanın takipçisiyiz.

Davanın ilk duruşmasında bütün tutuklu sanıklar tahliye edildi. Şu anda dava kapsamında tutuklu tek sanık yok.
Tutuklu olan sanıkların tahliye edilmesinin yanı sıra, soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki sanık polis kayıplarda!

Tutuksuz sanıklar arasında Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan iki polis de var. Bu polislerden biri cinsel ilişki için mekan bulmaktan, diğeri ise cinsel ilişki kurmaktan gözaltına alınmış ancak ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan polislerden Sakarya Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü N.Ş. firarda. 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanırken yurtdışına kaçan sanık polisin nerede olduğu hala bilinmiyor.

Talimatla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan ve görev yeri değiştirilen diğer sanık polis E.T. de ortalarda yok.
Bizler kadın gazeteciler olarak bir skandal yargı kararı daha kaleme almak istemiyoruz. Bu sebepten Perşembe günü Sakarya Adliyesi'nde görülecek duruşmada hazır bulunacağız.

Sizleri de bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz."