Magazin
01 Nis 2010 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

KADDAFİ'Yİ ÇEKTİ KELEPÇEYİ YEDİ!.. FOTOĞRAFLARI KORUMALARDAN NASIL KURTARDI?

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlunu İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Al Jamal'de görüntüleyen Hürriyet muhabiri Cenker Tezel, korumaların saldırısına uğradı.

Birbirinden şikayetçi olan taraflardan Tezel gözaltına alındı ve kelepçelendi.

HÜRRİYET Gazetesi Magazin Servisi muhabiri Cenker Tezel, önceki akşam İstanbul’un ünlü eğlence mekânlarından Al Jamal’de eğlenen Libya lideri Muammer Kaddafi’nin skandallarla tanınan oğlu Mutasim Kaddafi’yi görüntülemek istedi, ancak Kaddafi’nin korumalarının saldırısına uğradı. Darbelere maruz kalan Tezel, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı ve fotoğraf makinesi kırıldı. Aynı olayda Fox TV kameramanı Emrah Güner de darbe aldı. Arbede sırasında Kaddafi’nin korumalarından Libya uyruklu Nagielmas Bahi başından hafif şekilde yaralandı.
  
İki taraf da şikayetçi
   

Beşiktaş Polis Merkezi’ne giden Cenker Tezel, Kaddafi’nin koruması Nagielmas Bahi ve Kaddafi’nin korumaları arasında bulunan polis memuru Abdullah T., karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldu. Gazeteci Tezel darp suçlaması ile gözaltına alındı ve sabaha kadar nezarethanede kaldı, adliyeye sevki sırasında da kelepçelendi. Bu arada avukatlarıyla görüşmesine uzun süre engel olundu ve darp raporu için de uzun süre bekletildi. Tezel, savcıya verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Fotoğraf makinemi kırdılar   

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Cenker Tezel, haber müdürünün bir restoranda Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlunun bulunduğunu ve haber amaçlı görüntülemesini istediğini belirtti. Görevli olarak gittiği mekanda, kapıdaki görevlilerle bir süre sohbet ettiklerini anlatan Tezel, Kaddafi’nin oğlu mekandan çıkarken fotoğraf makinesini çıkardığını, bu sırada korumalardan birinin kendisine saldırdığını öne sürdü. Bunun üzerinde korumayla aralarında bir arbedenin yaşandığını ifade eden Tezel, şunları anlattı: “Koruma üzerime yattı. Orada bulunanlar da ona destek verdi. Elimden makineyi almaya çalıştılar ve kırdılar. Makinemi aldım ve oradan uzaklaşmaya başladım ama beni yakaladılar. Makinemdeki fotoğrafları almaya çalıştılar. 5-6 kişi üzerime geldi, yine bir arbede yaşandı. Daha sonra bana polis olduklarını söylediler ve karakola gittik. Orada beni, onları darp ettiğim yönünde suçladılar.”

Belalı oğullar

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin sekiz çocuğundan yedisi erkek. ‘Hannibal Kaddafi’ olarak anılan Mutasim Kaddafi, Kaddafi’nin en çok gündem yaratan “beş numaralı” oğlu. Bir dönem Libya’nın petrol ihracatını yöneten Hannibal, 2001’de İtalya’da polise saldırmış, 2004’te de Paris’te kısa bir süre gözaltına alınmıştı. Son olarak 2008’de İsviçre’de gözaltına alınması, Libya ile bu ülke arasında hâlâ süren ciddi bir diplomatik kriz yarattı.

Mariah Carey’e 1 milyon dolar

Kaddafi’nin en büyük ikinci oğlu İstanbul’a da gelen Saif. 1972 doğumlu bir mimar olan Saif, GIFCA adlı bir vakfın başında. 2006’da babasının rejimini eleştiren Saif, bir süre Libya dışında yaşamak zorunda kalmıştı. Daha sonra babasıyla barışan Saif, geçen yılbaşında da Amerikalı şarkıcı Mariah Carey’e, partisinde dört şarkı söylemesi için 1 milyon dolar ödediği haberiyle gündeme geldi.

Fotoğrafları korumalardan nasıl kurtardı

Hürriyet muhabiri Cenker Tezel, fotoğrafları korumaların elinden nasıl kurtardığını anlattı: “Dijital makinemin kartını beni kovalamaya başladıkları sırada çıkarıp çorabıma sakladım. Makinemi kırdıklarında silindiğini zannettiler. Adli Tıp Kurumu’ndan rapor almaya götürülürken gazeteden bir arkadaşımla tokalaşır gibi yapıp kartı teslim ettim.” 

Hürriyet