Gündem
02 Şub 2011 19:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

KAÇIRILAN GAZETECİ YAŞADIĞI DEHŞET DAKİKALARINI ANLATTI!

Mısır'da bugün 100 kişilik grup tarafından kaçırılan Türk gazeteci, o anları anlattı.

Gerginliğin devam ettiği Mısır’daki olayları takip eden Fox Televizyonu Haber Editörü Erol Candabakoğolu, kameraman ve ekibin ulaştırma görevlisi ile bugün kaçırıldı. Candabakoğlu, Türk yetkililerin devreye girmesi sonucu mısır polisinin alarma geçmesiyle kurtarıldı.

Star TV Ana Haber Bülteni’ninde canlı yayına katılarak Uğur Dündar’a yaşadıklarını anlatan Candabakoğlu, ülkedeki gıda sıkıntısını haberleştirmek için bir fırına gittiklerini ve çekim yapmaya başlar başlamaz etraflarının yaklaşık 100 kişi tarafından sarıldığını kaydetti. Bunun üzerine başka bir fırına gittiklerini dile getiren Candabakoğlu, o anları şöyle özetledi:

TAKİP ETMİŞLER
"Fakat diğer fırına giderken bizi takip etmişler. Bir anda yine önümüze çıktılar ve kamera ile kasetleri istediler. Ceketlerinin altından bıçakları çıkardılar, ellerinde sopalar da vardı. Önce yağmacı olabileceklerini düşündüm. Ancak para ve telefonları almayınca amaçlarının farklı olabileceği aklıma geldi. Bizi 2 saat rehin tutup sorguladılar. Türk olduğumu, gazeteci olduğumu söyledim. Bunun üzerine arabaya bindirildik ve bir süre yolculuk ettik. Telefon etmeme izin vermediler. Bir şekilde durumumu büyükelçiliğe bildirmeyi başardım ve sonra kurtarıldık."