Gündem
13 Ara 2023 19:50 Son Güncelleme: 13 Ara 2023 19:59

İYİ Parti grubu, İstanbul'da Akşener'e resti çekti! Sürpriz gelişme yaşandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekilliği İbrahim Özkan "Artık hür ve müstakilim" diyerek Meral Akşener'in de isteğiyle görevinden istifa etmişti. İstifanın bir gün ardından İYİ Parti'de yeni bir gelişme yaşandı. Özkan, partili arkadaşlarının oylarıyla yeniden İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevine seçildiğini duyurdu.

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan dün yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa talebinin Özkan'ın CHP ile işbirliği savunduğu için İYİ Parti lideri Meral Akşener'den geldiği belirtilmişti. Özkan istifa kararını "Genel Başkan Meral Akşener’in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim'. İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ediyorum." ifadeleriyle duyurmuştu.
 
YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
 
Ancak İYİ Parti İBB Grubu'ndaki başkanvekiliği için yapılan seçimde sürpriz bir gelişme yaşandı. İstifa eden Özkan meclis üyelerinin oyuyla yeniden başkanlığa seçildi. Sosyal medya hesabından gelişmeyi duyuran Özkan, "Hür ve müstakil bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
 
PARTİLİLER GENEL BAŞKANA RESTİ ÇEKTİ
 
Böylece, dün İYİ Parti lideri Akşener’in, grup başkanvekili görevinden istifasını istediği öne sürülen Özkan, bugün Partililerce yeniden Grup Başkanvekili seçildi.
 
İŞ BİRLİĞİNİ SAVUNUYORDU
 
İbrahim Özkan, yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti’nin işbirliğini savunuyor, ittifakın reddedilmesini eleştiriyordu. Katıldığı bir programda “Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir" diyen Özkan, "GİK, Genel Başkan’a yetki verdi. Şu an böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir” ifadelerini kullanmıştı.