Politika
15 Nis 2023 00:11 Son Güncelleme: 15 Nis 2023 00:14

İYİ Parti adayı ‘belgede sahtecilik’ suçlusu çıktı!

“Belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan, İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol Ertürk İYİ Parti’den Milletvekili adayı olarak listeye girdi.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarından daha çok 28. Dönem milletvekili aday listeleri konuşuluyor.

Odatv’den Gamze Işler’in haberine göre; Şimdi de 2021 yılında İYİ Parti Genel Merkez tarafından görevden alınan, “belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan, İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol Ertürk İYİ Parti’den Milletvekili adayı olarak listeye girdi.

CHP, FETÖ’nün yayın organı olan, kapatılan Taraf gazetesi yazarı Yüksel Taşkın’ı, İzmir 1. bölgede ilk sıradan aday göstermişti. FETÖ’ye ılımlı sözleri ve sıklıkla Atatürkçülüğe yaptığı saldırılarla bilinen Yüksel Taşkın’ın adaylığı, CHP içinde tartışma yaratmıştı. 

İYİ Parti’nin Kütahya listesi de şaşkınlık yarattı. 2021 yılında Kütahya İl Başkanı olarak görev yapan Erol Ertürk teşkilat içerisinde “kadına şiddet” olayı ile ismini duyurmuştu. 

İYİ Parti Genel Merkez harekete geçip Kütahya İl ve merkez İlçe teşkilatını görevden almıştı. 

Eski İl başkanı Erol Ertürk hakkında geçtiğimiz Mart ayında Kütahya 6.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada belgede sahtecilik suçunun sabit görüldüğü ve kendisine 2 yıl 6 ay hapis cezası verildiği ortaya çıktı. 

Erol Ertürk 28. dönem milletvekili adayı olarak İYİ Parti Kütahya’da 3. Sırada yer aldı. 

İYİ Parti Kütahya milletvekili adayı 2. sırada ise 21. Dönem MHP milletvekili olan Seydi Karakuş yer aldı.

Kütahya MHP’li belediye başkanı Alim Işık daha önce 23., 24. ve 25. dönem MHP Kütahya milletvekili olarak Mecliste görev yaptı.  Şu an Kütahya MHP’li belediye başkanı olan Alim Işık’ın da artık İYİ Partili olan Seydi Karakuş’un kız kardeşi ile evli olduğu anlaşıldı.