Politika
16 Eyl 2023 22:04 Son Güncelleme: 16 Eyl 2023 22:10

"İttifak olmayacak" diyen İYİ Parti bu kez kapıyı açık bıraktı: "İkisi farklı şey"

Yaklaşan 2024 yerel seçimleri öncesi siyasi partilerin yol haritaları netleşirken İYİ Parti'den yeni bir çıkış geldi. Yerel seçimlerde ayrı aday çıkaracaklarını söyleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Bu konuda net bir karar alındı. ittifak yok. İttifak başka bir şey, iş birliği başka bir şey." ifadelerini kullandı.

Türkiye, 2024'te yapılacak yerel seçimleri konuşurken, siyasi partiler seçimle ilgili politikalarını birer birer açıklıyor. Son olarak bütün illerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini ilan eden İyi Parti'den yeni bir açıklama geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, seçimlere ayrı girme konusunda kararlarının net olduğunu belirtse de, "İttifak başka bir şey, iş birliği başka bir şey" dedi.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU'DAN "İŞBİRLİĞİ" ÇIKIŞI

İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısından, kendi adaylarıyla yerel seçime girme kararı çıkmasının etkileri siyaset gündemini hareketlendirdi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Milliyet Gazetesi'nden Didem Özel Tümer'e açıklamalarda bulundu.

"İTTİFAK YOK"

İttifak konusuna ilişkin konuşan Zorlu, "Bu konuda net bir karar alındı. ittifak yok. Zaten 2023 seçimlerindeki oy pusulasının ortadan kalkmasından sonra hukuken de bitmişti" dedi.

"İTTİFA BAŞKA BİR ŞEY, İŞ BİRLİĞİ BAŞKA BİR ŞEY"

Parti Sözcüsü Zorlu, "Biz bugün ittifak sisteminin bu haliyle milletin tercih yapabilme hakkını her geçen gün yok ettiğine inanıyoruz. Seçmen iki kutup arasında bir sarkaç gibi adeta kıskaca alınıyor" ifadelerini kullanarak, "İttifak başka bir şey, iş birliği başka bir şey." dedi.