Güncel
15 Ağu 2020 16:45 Son Güncelleme: 15 Ağu 2020 16:50

İSTGAD'dan Kartal Belediyesi Basın Müdürü'ne kınama

Kısa adı İSTGAD olan İstanbul Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, sosyal medya hesabından gazetecilere hakaret eden Kartal Belediyesi Basın Müdürü Hüseyin Güler'i kınadı.

İSTGAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sonsöz Gazetesi Sahibi Cengiz Yaprak, bir süre önce köşesinden Kartal belediyesi Basın Müdürü Hüseyin Güler'i eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Cengiz Yaprak, yazısında Hüseyin Güler'in 2014 yılında Kartal Belediyesi Basın Müdürü iken dönemin başkanı Altınok Öz tarafından görevden alınmasına göndermelerde bulundu.

2019 seçimlerinde hemşehrisi ve yakın köylüsü Gökhan Yüksel'in Kartal Belediye Başkanlığı'na seçilmesinin ardından yeniden basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne getirilen Hüseyin Güler, ilk iş olarak Kartal'daki gazetecilere ayar vermeye çalıştı.

Güler'in keyfi tutumuna karşı gelen bazı gazetelerin reklamları bıçak gibi kesildi.

Hüseyin Güler, Kartal'daki bazı gazeteler arasında ayırım yapmaya başlayınca bu kez Cengiz Yaprak isyanını dile getiren bir köşe yazısı yayınladı. Yaprak, bir basın müdürünün yapması gereken görevleri sıralarken, Hüseyin Güler'in bu kriterlere uymadığını dile getirdi.

Cengiz Yaprak'ın yazısında kendisine gönderme yapıldığını iddia eden Hüseyin Güler ise sosyal medya hesabından, kendisini eleştiren gazetecilere "üç kuruşluk namussuzlar, gazete değil paçavracılar, ahlaksızlar ve kahpeler" gibi ifadeler kullandı.

Hüseyin Güler'in bu paylaşımının ardından İSTGAD bir açıklama yaparak hem Güler'i kınadı hem de istifasını istedi.

İşte İSTGAD'ın açıklaması:

BASINA ve KAMUOYUNA

Derneğimizin yönetim kurulu üyesi Gazeteci Cengiz Yaprak’a sosyal medya üzerinden ağıza alınmayacak ifadeler ve hakaretlerde bulunan Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler’i kınıyoruz.

Yönetim Kurulu Üyemiz Cengiz Yaprak, İstanbul’da yaklaşık 21 yıldır adına hiç bir leke sürdürmeden gazetecilik yapan bir meslektaşımızdır.

Cengiz Yaprak, geçtiğimiz günlerde kendisine ait haber sitesinde Kartal Belediyesi Basın Müdürü Hüseyin Güler’e eleştiri mahiyetinde bir yazı kaleme almış ve bazı sorular sormuştur.

Cengiz Yaprak, yazısında Kartal’da yayın yapmayan bazı gazetelere neden reklam verildiğini, yine Kartal’da bazı yerel gazetelerin ise neden dışlandığını ve Belediyenin basına karşı yanlış tutumlarını sormuştur.

Yazısında hiç bir hakaret ve iftirada bulunmayan Cengiz Yaprak, her gazetecinin yapmasını gerektiren eleştirilerde bulunmuş ve kamuoyunun merak ettiği soruları kendisine yöneltmiştir.

Ancak, Cengiz Yaprak’ın hukukun dışına taşmayan eleştirilerinden rahatsız olan Kartal Belediyesi Basın Müdürü Hüseyin Güler, bir basın müdürüne yakışmayan ifadeler paylaşmıştır. Sosyal medya hesabından arkadaşımıza “Üç kuruşluk namussuz, gazete değil paçavra, ahlak ve şereften yoksun, kahpece!” gibi ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştur.

Kartal Belediyesi Basın Müdürlüğü’ne yakışmadığını düşündüğümüz bu arkadaşın, Cengiz Yaprak ve isim vermeden hakaret ettiği diğer gazetecilerden derhal özür dilemesini ve görevinden istifa etmesini bekliyoruz. Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel’in Basın Müdürünün bu çirkin tutumuna sessiz kalmasını esefle karşılıyoruz.

Gazeteciler Bayramı’nda veya basın günlerinde sözde basın özgürlüğünden dem vuran Kartal Belediyesi’ni ve Hüseyin Güler’i şiddetle kınıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

İSTGAD

İSTANBUL GAZETECİLER VE YAZARLAR CEMİYETİ YÖNETİM KURULU