Gündem
01 Şub 2011 12:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

İŞTEN ÇIKARTILAN GAZETECİLER TGC'DE BİRARAYA GELDİ! TOPLANTIDA NELER YAŞANDI?

Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti işten çıkarılan basın çalışanları için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TGC Burhan Felek Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, TGC Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Basın Enstitüsü Derneği Genel Sekreteri Yurdanur Atadan ve TGS avukatı Meliha Selvi, işten çıkarılan basın çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Toplantıda konuşan gazeteci-yazar Oktay Ekşi, gazetecilik mesleğinin ne durumda olduğunu görmek ve ders çıkarmak için, düzenlenen toplantının önemli olduğunu belirterek ’’Bizler, bugün işsiz kalan arkadaşlarımız gibi mesleğin çay, simit mesleği olduğunu, bir anda kapı önüne konulabileceğimizi yıllar önce öğrendik’’ dedi.

Ekşi, meslekteki ilk yıllarında yaşanan gerçekliklerin hala devam ettiğini ifade ederek ’’Türk basınının 180 yıldır çözülemeyen temel sorunu, istihdam politikalarının yanlışlığıdır. Bugün yaşananlar, meslekte sosyal güvenlik alanında hala adım atamadığımızın kanıtıdır’’ şeklinde konuştu.

Gazetecilerin görevlerini özgürce yapabilmeleri için sosyal güvence altında bulunmaları gerektiğine işaret eden Ekşi, bu yıl yapılacak genel seçimlerden önce basın meslek örgütlerinin toparlanması ve sosyal haklar başta olmak üzere sendikal mücadele içine girmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra yaşadıkları sorunları hukuk ve sendikal alandaki uzmanlarla tartışan gazeteciler, kaybettikleri hakları geri alabilmek için izlenecek hukuki yollarla ilgili bilgi alış verişinde bulundu

 

ETİKETLER
#tgs #tgc #tenkisat